Ötletek konyhákhoz

Tágas és stílusos konyha, hatalmas munkafelülettel

Tágas és stílusos konyha, hatalmas munkafelülettel

Látvány

Ez a konyha tágas és stílusos. Irdatlan felületű munka­pult segíti az ételek előkészítését, hatalmas tárolószekrények vár­ják az edényeket, továbbá szám­talan szín és érdekes részlet igyekszik megnyerni még a leg-kedvetlenebb szakácsot is.

Színek

A klasszikus, bükk kony­habútor és a krémszínű falak me­leg, semleges hátteret képeznek a konyha számára, azonban a hangulatosabb összhatás érde­kében a horonycsapos deszka­lapok élénk narancsárnyalatot kaptak. A halvány fatónusok kö­zött egy-egy halványkék ajtó­front próbálja továbbélénkíteni a látványt. A munkapult magas fényű felülete tovább erősíti az enteriőr színösszeállítását, akár­csak a tányértartó rácson sora­kozó, élénkszínű tányérok.

Konyhabútor

Ez a bükkből ké­szült konyhabútor egyszerű és modern. Elegáns megjelenését a különösen hosszú fogantyúk­nak köszönheti, melyek megtörik a felületeket. A lendületesebb összkép érdekében néhány ajtó­front kék színt kapott. Eme finom, ám hatásos trükk anélkül tette érdekessé és elevenné a te­ret, hogy tönkretenné a konyha harmóniáját. A falfelületek nagy része szabadon maradt, csupán egy faliszekrény kapott helyet. Ez önmagában is sajátos elem, mi­vel közvetlenül a munkapultra van állítva, és nem a falra erősít­ve. A szekrényt üveges ajtófront díszíti, mely könnyednek mutatja ezt a bútordarabot.

Cseppfelfogó felület

Itt a falambéria cseppfelfogó hátfalként funkcionál, melynek narancs ár­nyalata színt hoz a térbe. A magas fényű festéknek köszönhetően a fa felülete vízhatlanná vált, mely gyönyörű fényével megtartja a helyiség üde légkörét.

Tűzhely és páraelszívó

Mind a tűzhely mind pedig a párael­szívó meglehetősen méretes darab, viszont a helyiség tágas­sága miatt ez nem okoz problé­mát. Tökéletesen megfelelnek a konyha méreteinek, és pro­fesszionális külsőt kölcsönöznek neki – ez a konyha nem csak jól néz ki, de nagyon praktikusan használható is.