Ötletek konyhákhoz

Divatos és praktikus konyha

Divatos és praktikus konyha

Látvány

Ebben a divatos és praktikus konyhában elegendő tér áll rendelkezésre főzéshez, étkezés­hez és kikapcsolódáshoz egyaránt. Lágy színeivel könnyű együtt élni, hisz kellően üdék és modernek. A nyitott polcrendszer pedig lehe­tővé teszi, hogy kedvenc darabja­inkat közszemlére tegyük.

Színek

Sokszínű ez a helyiség, az árnyalatok azonban visszafo­gottak és lágyak, ami személyes atmoszférát kölcsönöz a térnek. A beépített szekrény finom zöld­jét a falak krétafehérje és a nyi­tott polcok tojáshéjkékje egészíti ki. Ezeket a tónusokat a fényes krómfelületek villanásai, vala­mint a roló és a székhuzatok me­rész, csíkos anyaga élénkíti fel.

Konyhabútor

Ebben a hosszúkás helyiségben, a megfelelő térki­használás érdekében a szekrény­sort U alakban rendezték el, éle­sen elkülönítve egymástól a főzés és az étkezés terét. A helyiség áramvonalas látványa nagyrészt az egyszerű és dísztelen szek­rényajtóknak köszönhető. Mivel a szekrények hátoldala az asztal felől teljesen látható, ezt az ajtók­hoz hasonlóan alakították ki, így látványa éppoly elegáns, mint azoké. A hosszú, csillogó fogan­tyúk szép és modern részletei a helyiségnek.

Polc

Nagy konyhákban, ahol elegendő hely van a padlószinti szekrények számára, lehetőleg ne használjunk faliszekrényt, in­kább tegyünk fel nyitott polco­kat. Ezek megfelelő helyet biz­tosítanak a tárolóüvegek és szakácskönyvek számára, érde­kessé teszik a látványt, ráadásul a rajtuk tárolt holmik könnyen hozzáférhetőek. A képen látha­tó polcok aljára fényforrásokat is szereltek, melyek nagyon hasznosak a munkafelület meg­világításában.

Cseppfelfogó felület

Meglepő­nek tűnhet, hogy itt síküveget alkalmaztak cseppfelfogóként, azonban ennek az a nagy előnye, hogy látni engedi a fal színét. Ha mi is ilyen megoldást választunk, a felületet ütésálló vagy edzett üvegből szabassuk méretre, mi­vel ez ellenáll a hőnek is.