Ötletek konyhákhoz

Erőteljes és kortárs konyha, fehér bútorokkal

Erőteljes és kortárs konyha, fehér bútorokkal

Látvány

A képen látható konyha letisztult, erőteljes és kortárs – egy modern enteriőr képét su­gallja. Az ízléses, fehér konyha­bútor nagy tárolókapacitással rendelkezik, a határozott megje­lenésű kékeszöld falak drámai hatást nyújtanak, a takaros mo­zaikcsempék pedig vízhatlan és praktikus cseppfelfogó hátfalként funkcionálnak.

Színek

A fehér konyhabútor klasszikus eleme a kortárs stílusú konyháknak, mely soha nem lesz divatjamúlt. Ennek a bútordarab­nak köszönhetően konyhánk azonnal nagyobbnak és nyitottabbnak tűnik, ráadásul szinte bár­milyen falszínnel párosíthatjuk. Je­len esetben kékeszöld árnyalat kelti életre a falakat és a cseppfel­fogó falburkolat színes mozaik­csempéit. Ez utóbbi a munkapult közelében mély tengerészkék szí­nű, majd felfelé haladva egyre in­kább türkiz árnyalatba fordul át.

Konyhabútor

A konyha nagy belmagasságát a lehető leghaté­konyabban használja ki a vízszin­tes és függőleges konyhabútor­elemek változatos keveréke. Itt azok a helyek is hasznos tárolóegységekké váltak, amelyekről legtöbben megfeledkezünk – a sütő alatt például egy fiók rejti a különféle, ritkán használatos eszközöket. Az egységes összké­pet csupán néhány üveges ajtó­front töri meg, melyek lendületet és érdekességet hoznak a térbe, míg a vaskosabb fogantyúk erő­teljesebb megjelenést kölcsönöz­nek az egyszerű ajtóknak.

Padlóburkolat

A padlót lami­nált lapok fedik, azonban a meg­szokott fa hatású modellek he­lyett ide inkább metálfényű, szürke lapokat választottak. Ez tökéletes harmóniát képez a fo­gantyúkkal és a konyhai kiegészí­tőkkel, melynek következtében a helyiség elegánsan modern és harmonikus képet mutat.

Ablak

A hatalmas ablakon ren­geteg fény áramlik be, ami igazán nagy előnyt jelent ebben a konyhában. Egy függöny túl hivalkodó lenne – bármilyen változatban sem megfelelő ehhez az egysze­rű, modern összeállításhoz. Ehe­lyett takaros, szürke reluxát sze­reltek fel a lakás tulajdonosai, mely a fény kizárása nélkül bizto­sít kellemes, meghitt hangulatot.