Ötletek konyhákhoz

Hűvös krém és a cso­koládébarna színek a konyhában

Hűvös krém és a cso­koládébarna színek a konyhában

Látvány

A hűvös krém és a cso­koládébarna színek keveredése adja e konyha modern eleganciá­ját. A tökéletesen visszafogott vo­nalú beépített szekrény és a válo­gatott, etno hatású kiegészítők afrikai atmoszférát teremtenek.

Színek

Ebben az elegáns és áramvonalas helyiségben szigo­rúan ragaszkodtak a krémszínű és barna színösszeállításhoz, ám mégsem vált unalmassá. Lehet, hogy a színválaszték korlátozott, de ez egyáltalán nem áll a min­tákra és anyagfelületekre. A fala­kon lévő tálak, kosarak, korsók és tárolóedények adják a lát­vány érdekességét, továbbá az egyébként egyszerű teret rend­kívül stílusossá teszik.

Padlóburkolat

A konyha sötét fapadlóját egyszerű tisztán tar­tani. A deszkákat lakkal kezel­ték, amely tartósabbá teszi a fát, és megvédi a konyhában óha­tatlanul kifröccsenő víztől és olajtól. A padló látványát fel­dobja az asztal és a székek alá terített mintás szőnyeg. Ezt jó messzire helyezték a munka­pulttól, így nem kell attól tartani, hogy onnan szennyeződés kerül rá.

Munkafelület

Az olcsó és egy­szerű beépített szekrény fényűző látványát a gránitőrleményből készült (Corian) munkapultnak köszönheti. A Corian egy hihe­tetlenül kemény anyagötvözet, melyet lehetetlen megkarcolni, felsérteni vagy beszennyezni. Bármilyen formára és méretre alakítható, és rengeteg színben kapható. Egyetlen előnytelen tu­lajdonsága, hogy rendkívül drá­ga, de kisméretű, vagy olyan konyhákban, ahol keveset költöt­tek a szekrénysorra, érdemes ezt választani. Itt a falakra is illesz­tettek egy ebből az anyagból ké­szült cseppfelfogó szegélyt, ami harmonikussá teszi a látványt.

Kiegészítők

A konyhafelszerelé­seket a szekrényekbe rejtették, meghagyva így a polcot és más felületeket a dekoratívabb dara­bok számára, amelyek nagyban hozzájárulnak a látvány sikeréhez. A falra erősített fonott kosár nagy­szerű virág kaspó, a mintás tálak, a formás vázák és korsók pedig az afrikai hangulatot öregbítik.