Ötletek konyhákhoz

Színes, barátságos konyha nagy térrel

Színes, barátságos konyha nagy térrel

Látvány

Ez egy színes, barátságos konyha, melyben elegendő tér áll rendelkezésre főzéshez, evéshez és üldögéléshez is, hisz a teret meghitté és kellemessé teszi. A zöld, a krémszín és a me­leg árnyalatú fafelületek keveré­ke napsütötte hangulatot kelt, ugyanakkor a sok porcelán és rozsdamentes acélfelület csillo­gást és ritmust ad a látványhoz.

Színek

Mivel egy konyhában rit­kán maradnak szabadon teljes fal­felületek, inkább csak kisebb részletek láthatók a szekrények között, erősebb színeket is használha­tunk. Itt a falakat lime-zöldre festették, amely a csempéken is megismétlődik. A lime-zöld és krémszínű csempék keveréke gyönyörű kontrasztot alkot. A nyírfából készült szekrények napfényes ragyogást adnak a lát­ványnak, amelybe a porcelánok a roló és a növények kék, sárga és még több zöld színfoltot szőnek. Bár az összhatás elég élénk, az összeállítás valójában csak három színen alapul – a zöld, a krém és a természetes fa színén -, ezért a látvány összefogott és harmoni­kus marad.

Konyhabútor

Az optimális térki­használás érdekében a falakra sa­rokszekrényeket terveztek, melyek lágyan ívelik át a falak derékszöge­it, továbbá lakályossá teszik a te­ret. A nyitott polcokon jól mutatnak a kedvenc porcelándarabok, míg a maratott vagy homokfútt üvegbetétes szekrényajtók válto­zatos felületeket képeznek, a lát­ványt pedig könnyedebbé teszik.

Padlóburkolat

A halvány árnya­latú, nyersszínű járólapokon nem látszik meg minden lépésnyom és szennyeződés. Ez egy konyhá­ban, ahol szinte elkerülhetetlen, hogy olykor olaj vagy víz fröccsenjen a padlóra, és nagy az át­menő forgalom, mindenképpen komoly előny.

Sütő

A modern, dupla sütő és a szagelszívó rozsdamentes acél­ból készült, melyekhez illik a fogantyúk felülete, csakúgy, mint a fazekak, a konyhaeszközöket tartó sín és a mosogató is.