Ötletek konyhákhoz

Mo­dern-vidéki összhatású konyha

Mo­dern-vidéki összhatású konyha

Látvány

Ebben a helyiségben öt­vöződnek a klasszikus vidéki ele­mek (a Rayburn tűzhely a serpenyőkkel megrakott akasztó, illetve a fonott kosarak) és a mo­dern részletek (például a korszerű padlóburkolat és a modern műal­kotás), minek következtében mo­dern-vidéki összhatás alakul ki.

Színek

A telt vörös tűzhely hatá­rozza meg a konyha színösszeál­lítását. Ezt egy üde kék árnyalat­tal társították, a mindenhez tökéletesen illő fehér konyhabú­tor pedig friss légkört biztosít. Az elegáns kő, illetve kavics hatású padlóburkolatnak meleg kék, szürke és vöröses árnyalata van – szintén nagyszerű megoldás.

Konyhabútor

A horonycsapos felületű, egyszerű, fehér konyha­bútor és a tömörfa munkafelület modern és rendezett látványt nyújt ebben a konyhában. A gömbölyű fogantyúk azonban régimódi hangulatot kölcsönöz­nek a bútornak, melytől a kony­ha inkább vidéki, mint modern stílusú marad. Mindezek mellett újabb rusztikus elemet képvisel­nek a nyitott polcon elhelyezke­dő fonott kosarak.

Padlóburkolat

A kavicsos padló­burkolat igencsak szokatlan és ult­ramodern látványt nyújt. Enyhén íves mintázata is modern hangot üt meg, de még így is tökéletesen harmonizál az alapelemekkel. A kemény vízhatlan műanyagból készült felület praktikus választás egy olyan helyiségben, ahol sok a teendő és a felfordulás.

Akasztó

Egy olyan konyhában, mely szűkében van a tárolóhely­nek, a megoldást a máskülönben felesleges felületek okos kihasz­nálása jelentheti. Ha a falat kony­haszekrény borítja, de még így is kevés a hely, próbáljunk ki egy, a képen látható akasztót. A mennyezethez biztonságosan rögzített elem rengeteg lábas, serpenyő számára biztosít helyet, felszabadítva a szekrény fontosabb részeit az ételek, tányérok és poharak számára.