Ötletek konyhákhoz

Modern konyha hűvös és klasszikus stílussal

Modern konyha hűvös és klasszikus stílussal

Látvány

Ez a modern konyha hűvös és klasszikus, tele van nagyszerű ötletekkel, melyek tá­gítják és világossá varázsolják a teret.

Konyhabútor

A helyes gömbfo­gantyúkkal felszerelt, friss fehér konyhabútor visszafogott stílusa uralja a képen látható konyhát. A kezeletlen felületű, natúr bútor­sor alapozó, illetve fedő festékréteget kapott, melynek következ­tében a tulajdonos csökkentette a költségvetést. Az alsó konyha­szekrény holt tereinek leghatéko­nyabb kihasználása érdekében fiókok kerültek bizonyos helyek­re.

A túlzsúfolt összkép elkerülé­se érdekében a tulajdonos in­kább feláldozta a faliszekrények által nyújtott tárolókapacitást. Az ablakot szegélyező faliszekrény amúgy is nagyban csökkentette volna a beáramló fény mennyisé­gét, továbbá veszélyeztette volna a könnyed, fesztelen légkört is.

Munkafelület

A csodálatos ívű gránit konyhapult egyedi megje­lenést kölcsönöz ennek a konyhá­nak. A lekerekített designnak kö­szönhetően eltűnik az összes szögletes él, s szemünk egy pilla­nat alatt végigfut a pult teljes hosszán. Körbe-körbe a falon ugyanez az anyag borítja a csepp­felfogó hátfalat, valamint ezt használták az ablakpárkány fedé­séhez is.

Az ilyen kicsi konyhák legtöbbször túl szögletesnek és dobozszerűnek tűnnek, azonban itt az ötletes konyhapult szegély könnyedén áthidalja ezt a problé­mát. Bár a gránitpult meglehető­sen költséges befektetés, viszont ellenálló képessége rendkívül nagy, mindemellett hőálló is, s még nem is szóltunk arról a tény­ről, hogy hűvös felületén milyen nagyszerű érzés főzni – a tésztá­nak például különösen jót tesz a hideg munkafelület.

Tűzhely

Az elegáns, rozsdamen­tes tűzhely főzőlap és páraelszívó korszerű csillogást kölcsönöz a helyiségnek, és megkönnyíti a főzést. A rozsdamentes acél ál­tal uralt összkép a matt, nemes­acél hőfokszabályozókkal teljese­dik ki. Ne feledjük, hogy az ilyen apró részletek nagyban megvál­toztatják az összhatást, különösen a kis helyiségekben, ahol mindent sokkal könnyebb észrevenni.