Ötletek konyhákhoz

L alakú konyha, elegáns és egységes kialakítással

L alakú konyha, elegáns és egységes kialakítással

Látvány

Ez az L alakú konyha elegáns és stílusos képet mutat az egységes és tiszta háttér előtt felsorakozó számtalan ízléses részletével. A fából készült kony­habútor, a gránit hatású munka­pult, valamint a palaszerű padló­lapok a színek és textúrák finom keverékét alkotják, meghatároz­va a konyha karakterét.

Színek

A falakat lágy, krétafehér festékréteg borítja, mely enyhén textúráit felületével szinte beleolvad a semleges cseppfelfogó hát­falba. A padlólapok színe ezzel szemben kilép a semleges árnya­latok palettájából. A borostyán­foltokkal tarkított, palaszerű la­pok megalapozzák a helyiség hangulatát, mindemellett tökéle­tesen harmonizálnak a bútorral és a konyhai felszerelésekkel.

Konyhabútor

A képen látható szekrénysor egyszerű stílusú, a fogantyúk kicsik és kerekek, az ajtófrontokon pedig kiemelkedő szegély látható. Ez a világos tölgyfából készült bútor elegáns és modern. A gránit hatású, la­minált munkafelület könnyed látványt nyújt. A szekrénysort L alakba rendezték, a felső eleme­ket egy oldalon tartva, amivel nyílt, levegős hatás alakult ki, növelve a tér méretét. A moso­gató az ablak alá került, bár így a mosogatnivaló mindig szem előtt van.

Konyhai felszerelések

A kony­hai felszereléseket ebben a helyi­ségben nem rejtették szekrények­be, a konyhapulton sorakoztatták fel őket. Ezüstös vagy szálra hú­zott fémfelületük nagyszerűen mutat, s ennek következtében az összeállítás nem lesz túl uniformi­zált jellegű. A háztartási gépek ugyancsak harmonikusan illesz­kednek a munkapulthoz és a pad­lóburkolathoz, mivel érdekesebbé teszik a látványt, és rendezett összképet eredményeznek.

Ablak

A római roló teljesen egy­szerű, puha, szőtt lenvászon anya­ga elzárja a konyhát a külvilágtól. Az ablakmélyedés fölé rögzítették a keretet, így a roló anélkül en­gedhető le, hogy a párkányon lé­vő növényekbe ütközne, vagy más ott lévő tárgyat zavarna.