Ötletek konyhákhoz

Rusztikus, ko­pott eleganciát idéző konyha

Rusztikus, ko­pott eleganciát idéző konyha

Látvány

Egyfajta rusztikus, ko­pott eleganciát idéző hangulat árad ebből a konyhából. A helyi­ség karakterét a mély fiókok, a betétes ajtók és a rengeteg nyi­tott polc adja, míg a kopott asztal és a hozzá illő székek családias légkört teremtenek az étkezések során.

Színek

A helyiség témája a kék és a krémszín körül forog. A kony­habútor és a falak falambériája telt szürkéskék színű, az élénkebb kék csempék üde hangulatot árasztanak, míg a kék székek és az asztal viharvert festékrétege egyéniséget hoz a térbe. A lam­béria fölött látszó krémszínű fal és a világos padlóburkolat meggá­tolja, hogy a konyha túl barátság­talanná és komorrá váljék, továb­bá lágy, meleg kontrasztot képez a másik uralkodó árnyalattal.

Konyhabútor

A konyhabútort néhány kulcsfontosságú elem kö­ré építették be – ilyen például a mosogató és a robusztus tűz­hely. Betétes ajtófrontjai tökéle­tesen illenek a lambériához, szin­te már eggyé olvadnak vele, míg a mélyebb fiókok a szép, régi tá­lalóasztalok látványát idézik.

Polc

A modern konyhákban megpróbálnak mindent elrejteni, míg a vidéki stílusú enteriőrök­ben a klasszikus elemnek számí­tó, nyitott polcokon sorakoznak a szebbnél szebb konyhai tarto­zékok. Itt a polc alá felszerelt rú­don lógnak a főzéshez szükséges kellékek, eszközök, míg a tányé­rok a tányértartó rekeszben, vagy éppen egymásba rakva találták meg helyüket. Ilyen egyszerű módon kialakítható a vidéki stí­lus lényegeként megfogalmazha­tó barátságosan rendetlen hatású összkép.

Asztal és székek

Ezeknek a he­lyes, bolhapiacon vásárolt székek­nek fonott az ülőfelületük, és meg­lehetősen megkopott a festésük, így olyan hatást keltenek, mintha már legalább száz éve állnának a család szolgálatában – ponto­san megfelelnek egy ilyen enteri­őrbe. Az asztal is hasonló hangu­latot áraszt, kopott felülete igazi, karakteres elem, kis mérete pedig tökéletes ebbe a konyhába.