Ötletek konyhákhoz

Egyszerű, elegáns és letisztult konyha

Egyszerű, elegáns és letisztult konyha

Látvány

Ebben az egyszerű, elegáns helyiségben megtalál­ható minden, ami egy jól terve­zett modern konyhára jellemző lehet: letisztult vonalú beépített bútor, egy elegáns beépített sü­tő, finom árnyalatok és tágas­ság érzet, ami nem utolsó sor­ban annak köszönhető, hogy a sokszor a konyhapulton hal­mozódó kisebb-nagyobb „se­gédeszközök” közül tényleg csak a legszükségesebbek ma­radtak szem előtt.

Színek

A beépített szekrények nyírfaajtóinak betétjét csiszolás és alapozás után selyemfényű orgonaszínűre festették. Ez a légies árnyalat finoman izgalmassá te­szi a teret, és a falakon újra megjelenve biztosítja a helyiség har­monikus látványát. Felújításkor az ilyen színek nem jelentenek akadályt, ellenben egy mintás csempe vagy padlólap jóval ma­radandóbb elemei a konyhának. A halvány árnyalatú laminált padló tökéletesen illik a nyírfából készült szekrényajtókhoz és a vi­lágos munkapulthoz, minek kö­vetkeztében a tér tágasnak és harmonikusnak hat.

Konyhabútor

Egyszerű és mo­dern ez a világos, nyírfából ké­szült beépített bútor, szépen ívelt fogantyúi elegánsak, mégsem to­lakodóak. Az ajtókat finom ár­nyalatú, elegáns betéteik teszik divatossá, melyeket bármikor át­festhetünk, ha változtatni szeret­nénk a helyiség hangulatán.

Világítás

A mennyezet alatt vé­gigfutó párkányzatba süllyesztett spotlámpák közvetlenül világítják meg a mosogatót és a munkapul­tot. Ezek szolgáltatják a különböző munkafolyamatokhoz szükséges helyi világítást, biztonságosabbá téve az ételek előkészítését és ma­gát a főzést is.

Kiegészítők

A látvány fókuszá­ban a szekrények színével harmo­nizáló leporelló áll, amely bekere­tezve függ a falon. A munkapulton nem található más, csak a legszük­ségesebb konyhai felszerelések, il­letve tésztát, teát és kávét tároló üvegek. Ez a megoldás egyszerre praktikus – hiszen a legszüksége­sebbek mindig kéznél vannak – és látványos is egyben. A többi elekt­romos gépet és konyhafelszerelést a szekrények rejtik