Ötletek konyhákhoz

Modern, ám lakályos, Shaker stílusú konyha

Modern, ám lakályos, Shaker stílusú konyha

Látvány

A modern, ám lakályos összkép érdekében a hűvös krémszíneket meleg, kék árnyala­tokkal élénkítették fel. A Shaker stílusú konyhabútor és a kerámia­mosogató a klasszikus konyhák alapelemei, itt viszont a korszerű padlóburkolatnak és néhány ele­gáns kiegészítőnek köszönhetően új értelmet nyernek.

Színek

A hűvös, krémszínű konyha és a törtfehérre festett fe­lületek meleg alapot képeznek, amit egy ízléses, mélykék lenvá­szon roló tesz érdekessé. A még erőteljesebb hatás érdekében az ablakpárkányon elhelyezett, ha­sonló árnyalatú kék, illetve krém­színű vázák továbbviszik ezt a színösszeállítást.

Konyhabútor

A konyhabútor krémszíne miatt a tér világos ma­rad, Shaker stílusának köszönhe­tően pedig sokkal otthonosabb hangulatot kelt, mint a teljesen sima, kortárs stílusú elemek. To­vábbi karaktert a tömör fából készült munkapult ad, mely ugyan költséges befektetés, de csodála­tosan mutat egy ilyen barátságos és kellemes konyhában, mint a képen látható is.

Mosogató

A hagyományos, ke­rámiából készült Belfast moso­gató még otthonosabbá vará­zsolja a konyhát. A kerámiamo­sogatóknak régimódi varázsuk van, s a fém mosogatótálcákkal ellentétben nem beépített ele­mek, így egyik oldaluk mindig látható marad. A képen látható darab a modern formájú, nikkel keverőcsapnak köszönhetően mégis kortárs stílusú összhatást sugall. Mindezek mellett a mo­sogató a konyhabútor folytonos­ságát is megtöri.

Üzenőtábla

A konyhabútor hát­oldala éppen megfelelő magas­ságú egy gyerekeknek szánt üzenőtábla számára. Elkészítésé­hez először is egy sáv mágnes tartalmú festéket, majd kék fedőré­teget vittek fel a bútor felületére.