Ötletek nappalikhoz

A ’30-as évek ihlette stílusú nappali modern hatással

A '30-as évek ihlette stílusú nappali

Látvány

A képen látható nappa­lit a ’30-as évek stílusa ihlette. Az olyan modern, nélkülözhetetlen tárgyak, mint például a tv és a vi­deó, nagyszerűen megférnek a ’30-as évek stílusát idéző kan­dalló és bútorok mellett. A fala­kon feltűnő bordűr fut körbe.

Színek

A krémszínű falak vilá­gos, napsütötte hatást keltenek. A tévének és a videokazettáknak otthont adó szekrény ugyancsak krémszínű, mellyel nagyszerűen harmonizál a hasonló árnyalatú függöny is. A kimondottan har­mincas évekre jellemző színvilág­hoz egy vörös és sötétzöld színű, széles bordűr társul a falakon és a szegélylécen, mely keretbe fog­lalja az ablakot, és feldobja a krémszínű enteriőrt.

Kandalló

A kandallót az eredeti, ’30-as évekbeli minta alapján építették újra. Határozott, geometrikus formáját a tűztér fölé, pontosan a közepére helyezett magasabb fabetétnek köszönheti. Az eléje kiugró parázsfogó szegé­lyén folytatódó fafelület tökéletesen illik a hajópadlóhoz is. A kandalló többi részét üde, fehér csempék borítják, melyeken to­vábbi geometrikus vonalak erősí­tik az összhatást. A fekete csem­pesor markánsan definiálja az öntöttvas tűztér formáját.

Bútorok

A kandalló mellett álló szekrényt kimondottan ebbe az enteriőrbe tervezték, így maximálisan kihasználja a teret, s ren­geteg tárolóhelyet biztosít a té­vé, a videomagnó és a kazetták számára. A polcok széle a ha­gyományos téglalap helyett inkább lekerekített ívekben vég­ződik, mely különlegessé teszi a sarkot. A lekerekített ívek a ’30-as évek újító és modern próbálkozása volt, melyek szám­talan korabeli otthon innovatív elemévé váltak.

Kiegészítők

Ez a nappali taka­ros és egyszerű, a ’30-as évek té­máját megerősítve két régi fény­kép áll a kandallópárkányon art deco stílusú keretben. Az összké­pet a képtartó vonalról lelógó, kerek tükör egészíti ki.