Ötletek nappalikhoz

Erőteljes vörös falak a nappaliban, tüzes hangulattal

Erőteljes vörös falak a nappaliban, tüzes hangulattal

Látvány

Az erőteljes vörös falak és függöny az időjárástól függet­lenül bármikor megmelengeti szívünket. A sötét fahangsúlyok, pazar textíliák és a fényvisszatük­röző üvegtárgyak, illetve kiegé­szítők komoly, ám tüzes hangula­tot keltenek.

Színek

A meleg hatású vörös erőteljes és telt színezete fel­pezsdíti lelkünket. Itt a falak és a függöny élénkvörös árnyala­tát a ragyogó, fehér fafelületek, a visszafogott, krémszínű pad­lóburkolat és a rengeteg fény­visszaverő felület ellensúlyozza. A kanapén és a fabútorokon megjelenő teltebb, barna hang­súlyok nyugodt, természetes hangot ütnek meg, melyek gyengítik a vörös részletek vib­ráló hatását.

Bútorok

Ebben a nappaliban minden a klasszikus megjelenést erősíti. A tradicionális formájú puha kanapé nagyszerűen meg­fér a fa dohányzóasztal és kre­denc mellett. Ez utóbbiak hasz­nos tárolóhelyet biztosítanak, mindemellett elegáns külsejük­nek köszönhetően sohasem men­nek ki a divatból. A díszpárnák színt kölcsönöznek a kanapénak, és megakadályozzák, hogy jelen­téktelen bútordarabként álljon az asztal mellett, míg a bőrzsámoly újabb élénkvörös színfoltot ad.

Kandalló

Ez a klasszikus formájú, márványszegéllyel díszített kan­dalló elegáns dísze a helyiségnek. A felette látható velencei tükör egy újabb klasszikus stíluselem, melyet a közvetlen légkör fokozá­sa érdekében nem a falra függesz­tettek, hanem inkább a kandalló­párkányra állították. A drámai hatású vörös vagy más, sötét árnyalatú vázákon folytatódik a kulcsszínekre alapozott téma.

Világítás

A képen látható díszes csillár pompás modell, vörös szí­nű üvegcseppjei a klasszikust a kortárs stílussal ötvözik. Ezek a cseppformájú díszek nem csu­pán az izzók fényét, de az abla­kon beömlő természetes fényt is visszatükrözik és szétszórják a térben.