Ötletek nappalikhoz

Csokoládészínek minden árnyalata a nappaliban

Csokoládészínek minden árnyalata a nappaliban

Látvány

Ennek a helyiségnek a csokoládészínek finom árnyala­tai, a krémes tejtől kezdve a legsötétebb, legkeserűbb kakaóig, gazdag, egzotikus hangulatot ad­nak. Lágy fehérrel párosítva az összkép erőteljes és határozott, míg a mélylila színhangsúlyok lendületet hoznak a térbe.

Színek

Ha a falak túlnyomó ré­szét krémszín borítja, a szoba többi részében bátran kezelhet­jük a telt csokoládé árnyalatokat. Itt a mélybarna szőnyeg, a külön­böző kakaószínű párnák egyvele­ge, illetve a pazar megjelenésű selyemfüggöny biztosítja a kifino­mult légkört. Néhány lila színfolt felélénkíti az összeállítást – gon­doljunk csak a lila csomagolású csokoládétáblákra, s máris sze­münk elé tárul az összkép.

Bútorok

A sötétebb tónusú pár­nákkal díszített, lekerekített karfájú, világos kanapétól a csinos, csokoládébarna dohányzóaszta­lig, minden bútor egyszerű vonalvezetésű, klasszikus darab. A hű­vös kanapénak a párnák oldják a hatását, s biztosítanak extra ké­nyelmet. A barna szarvasbőr kocka lábtartóként és kisebb ülő­alkalmatosságként is funkcionál, melyet szükség esetén bármikor áttolhatunk a helyiség egy másik pontjára.

Ablak

A telt, csokoládészínű, pompás selyemanyag könnyed függönyként díszíti az ablakot. Válasszunk teltebb árnyalatot, s bánjunk az anyaggal bőkezűen, mely luxust hoz nappalinkba.

Párnák

A párnákkal nagyon egyszerűen adhatunk színt az en­teriőrnek, s amint meguntuk mintázatukat vagy színösszeállí­tásukat, egyszerűen csak új huza­tot kell keresnünk. Itt a különféle anyagokból összeállított, mégis harmonikus darabok érdekes texturális kontrasztot teremtenek – a színes kavalkádban találha­tunk selyem-, szarvasbőr és egy­szerű pamutvászon párnákat is.