Ötletek nappalikhoz

Na­rancs, telt zöld és a mélykék színek a nappaliban

Na­rancs, telt zöld és a mélykék színek a nappaliban

Látvány

A fűszerek telt színei csatlakoznak a természet elemei­hez ezen a képen. A semleges háttér előtt fekvő deszkapadló, a forró tónusú kiegészítők, a füg­göny élénknarancs áradata, illet­ve a művészeti alkotás pazar ra­gyogást kölcsönöz a helyiségnek.

Színek

Az olyan forró, fűszeres árnyalatok, mint például a na­rancs, a telt zöld és a mélykék meglehetősen domináns színek, így akkor fejtenek ki legnagyobb hatást, ha foltokban használjuk őket, nem pedig nagyobb felüle­teken. Itt a falak nyers színt kap­tak, és hasonló árnyalatú a kana­pé is, melyek így együtt halvány, semleges hátteret képeznek. A sötétebb, meleg tónusokat a mahagóni padlóburkolat és a konzolasztal adja, az igazán élénk színeket pedig a függöny, a roló szegélye és a párnák hatá­rozzák meg pont elegendő mér­tékben ahhoz, hogy a helyiség életre keljen.

Bútorok

Egy kényelmes kanapé elengedhetetlen bútordarab bár­milyen nappaliban. A képen látható modellnek mély, tollal töl­tött háttámlája és ülőpárnái van­nak, melyben élvezet megpihen­ni. Ha a világosabb színű anyagot kedveljük, mindig ügyeljünk arra, hogy a huzata levehető és kimos­ható legyen, így nem kell aggód­nunk a különféle szennyeződé­sek, foltok miatt. Egy kortárs stílusú, görgős kis asztalka sokol­dalúan használható és rugalmas bútordarab – bárhová eltolhatjuk a szobában -, mindemellett meg­lehetősen feltűnő a jóval tradi­cionálisabb, általában sötét ár­nyalatú konzol mellett.

Ablak

Az ablakot roló és függöny díszíti, melyeket többféle kombi­nációban is használhatunk. A ro­lót kicsit leereszthetjük a bensősé­gesebb hangulat érdekében, vagy hogy kizárjuk a napfényt, de este összehúzhatjuk a függönyt is, s nappalinkat máris elzártuk a kül­világtól. Felrakhatunk azonban olyan függönyt is, mely nem elég széles ahhoz, hogy összehúzzuk, csupán színe és függőleges irány­vonala jelentős, mindazonáltal lá­gyabb megjelenést biztosít az ab­lak számára.