Ötletek nappalikhoz

Nappali: halvány levendulaszí­nű falak, a fehérre festett hajópadlóval

Nappali: halvány levendulaszí­nű falak, a fehérre festett hajópadlóval

Látvány

A halvány levendulaszí­nű falak, a fehérre festett hajó­padló és az érzéki párnákkal elhalmozott klasszikus vonalú kanapé kellemes és barátságos hangulatot teremt. A tér megle­hetősen tágas, így közszemlére tehetjük kedvenc üvegtárgyain­kat és gyertyatartóinkat is, vi­szont az összkép visszafogott és rendezett marad – kikapcsoló­dáshoz éppen tökéletes egy mozgalmas nap után.

Színek

A falak matt levendulafe­lülete fokozza térérzetünket, míg a fehérre festett padlóburkolat visszatükrözi a fényt. A hátteret a párnák és az üvegtárgyak mok­ka, lime-zöld, kékeszöld és szilva­kék árnyalatai dobják fel, mely kortárs stílusú színösszeállítás, és modern, ám lágy hatást biztosít, s számos érdekes részlettel gaz­dagítja az összhatást.

Bútorok

A klasszikus vonalú, visszafogott és felújított bútorok egyvelege egyéniséget kölcsönöz a nappalinak. Az új kanapé elegáns formájú, kecses falábait görgőkre szerelték, a fotel pedig korszerűbb külsejénél fogva kor­társ stílusú. Ez utóbbi bútordarab egyenes vonalvezetésű, fából és fémből készült. A karfás, antik széket krémszínű anyaggal húz­ták át, mely nagyszerűen beleol­vad környezetébe.

A régi és az új keverése kiterjed a nappali többi darabjára is. A kortárs stílusú dohányzóasztal blokk és az ízléses, egymásba tolható asztalkák jól mutatnak a magas, vékony, sötét fakonzollal, melynek antik színe és csodálatos megjelenése fo­kozza az összhatást.

Kandalló

Az eredeti kandalló burkolatának helyére modern hatású mészkő került. Dobozsze­rű formájával, illetve egyszerű és egyenes vonalvezetésével színe és felülete tökéletesen illik ebbe a kortárs stílusú enteriőrbe. Az élénkebb színfoltokat a párká­nyon elhelyezett poharak és vá­zák biztosítják.