Ötletek nappalikhoz

Vibráló színek, karak­teres öreg bútorok a nappaliban

Vibráló színek, karak­teres öreg bútorok a nappaliban

Látvány

A vibráló színek, karak­teres öreg bútorok és a korábbi időket felidéző eredeti tárgyak néhány műtárggyal és érdekes kiegészítővel lenyűgözően hívo­gató szobát hoztak létre.

Színek

A falak élénk mediter­rán sárga színt kaptak. Ez egy erőteljes árnyalat, de a vissza­fogott zabpehely színű kárpitok és szőnyeg, valamint a sötét fémkeret és rengeteg patinás, öreg fa lecsendesítik. A függö­nyök tompa levendulaszínű szö­vetből készültek, nem túl sokat ígérve a sárga fal partnereként, mégis remekül működnek, mi­vel lehűtik és lágyítják a világos összhatást.

Bútorok

A számtalan antik bú­tordarab könnyed, rusztikus stí­lust ad a helyiségnek. A feltűnő, fekete fém csuklópántokkal és zárral díszített, hatalmas faláda nagy tárolókapacitással rendel­kezik, legalább akkorával, mint a régi, beépített szekrény, melyet visszacsiszoltak, majd lágy tónusát hangsúlyossá téve, viasszal felületkezeltek. A klasszikus, régi­ségkereskedésben vásárolt Lloyd Loom szék eredeti ’30-as évek­beli darab, melynek fonott, tex­túráit felületét a mellette álló fáskosár ismétli meg.

Kandalló

Ez az eredeti öntött­vas kandalló rengeteg munkát igényelt, hogy olyan jól nézzen ki, mint most. Felületét teljesen fényesre csiszolták, majd mind­két oldalára kék csempéket erő­sítettek. A kandalló előtti kiug­rót hatalmas palalapok borítják, melyek tökéletesen beleillenek ebbe a környezetbe, ráadásul még a tűzifa tartó kosárnak is maradt helye kézközelben.

Kiegészítők

Változatos érzé­seket kelt bennünk a világ szá­mos távoli pontjáról összegyűj­tött sok apró-cseprő holmi. A színgazdag festmény Indiából érkezett, míg a fémkorsó és a bőrflaska a bolhapiac kincsei. A rengeteg gyertya kellemes, szórt fényt biztosít esténként.