Ötletek előterekre

Barátsá­gos és rusztikus jellegű előszoba

Barátsá­gos és rusztikus jellegű előszoba

Látvány

A képen látható barátsá­gos és rusztikus jellegű előszoba alapanyagai a következők: ve­gyünk néhány természetes anya­got, egyszerű színeket, és fűsze­rezzük meg egy gyönyörű paddal.

Színek

A semleges, fehér falak a rusztikus stílusú padlóburkolattal együtt, mely meleg ragyogásával fut végig talpunk alatt, tökéletesen egyszerű hátteret biztosítanak eb­ben az előszobában. A terrakotta járólapok jól harmonizálnak a tölgyfa paddal és a fonott kosa­rakkal, finom színgazdagságot biz­tosítva a belső térnek.

Bútorok

A gyakran szűk és hosszúkás előszobákba hasonló formájú bútorokat érdemes vá­lasztani. Ez a stílusos tölgyfa pad tökéletesen megfelel ide. Elég vaskos ahhoz, hogy rusztikus jel­leget sugározzon, ám mégsem foglal el túl nagy helyet az előszo­bából. Ráülhetünk, amikor cipőt húzunk, de akár levelek vagy egyéb papírok tárolására alkal­mas kosarakat is betolhatunk alá.

Padlóburkolat

A terrakotta járólapok a rusztikus stílus jel­legzetességei. Ideálisak a nagy forgalmat lebonyolító előszobák számára, mivel kopásállóak, vízhatlanok és egyszerűen tisz­tántarthatók. Az igazán rusztikus hatás kedvéért használt cikkeket árusító piacokról próbáljunk meg beszerezni régi, használt terrakottalapokat.

Kiegészítők

A kis előszobák erőteljes kiegészítőket igényel­nek, melyek mindegyikének egyedi szerep jut (amellett, hogy már megjelenésük is szemet gyönyörködtető). Az üde virá­gok életteli hangulatot áraszta­nak, a kis párna kényelmesebbé teszi a padon való ülést, míg az alácsúsztatott kosarak sok kaca­tot elnyelnek. A kis söprű is elég jól fest ahhoz, hogy elöl marad­jon, ami egyben azt is jelenti, hogy bármikor kéznél van, ha össze kell söpörni valamit. Vé­gül ízléses, kockás huzatának köszönhetően a vasalódeszkát sem kell eltüntetni szem elől.