Lakberendezés

Milyen bútorok kellenek egy előszobába?

Az előszoba olyan egy otthonnak, mint egy kézfogás egy üzletembernek: megteremti az első benyomást. Ehhez viszont az előszobának funkcionalitásban meg kell felelnie az elvárásoknak. Összefoglaltuk, milyen bútorok illenek ebbe a helyiségbe.

Az előszoba az a helyiség, amely átmenetet képez, összeköttetést hoz létre a kinti világ és az otthon meleg környezete között. Amikor betoppan ide az ember, szeretné letenni a nap közben ránehezedő terheket, valamint biztonságban elhelyezni a csak az utcán használt ruhákat, eszközöket. Erre akkor lesz lehetősége, ha az előszoba kialakítása megfelelő és praktikus.

Vess magadra egy pillantást

Az előszoba állandó kelléke a tükör, minimum akkora, hogy a felsőtestét lássa benne az ember, de az egészalakos megoldások is népszerűek. Ennek haszna, hogy indulás előtt még vethet egy pillantást magára az ember, megnézheti, hogy a megfelelő ruházatot választotta-e, eközben átgondolhatja, milyen feladatokkal vág neki a napnak. A tükör az érkezéskor szintén hasznos, nemcsak a házigazdának, hanem a vendégeknek is: egy szeles, esős időből belépve így azonnal ellenőrizhetjük, milyen elváltozásokat okozott a megjelenésünkben az időjárás.

Kellenek a polcok, tárolók

Gondoljunk bele, hány olyan tárgy van, ami csak az előszobáig érkezik meg otthonunkba. A cipő, a nagykabát, a sál, az esernyő semmilyen funkciót nem tölt majd be a nappaliban vagy a konyhában, nem is érdemes beljebb vinni, főleg azért, mert azon sokszor a külvilág pora is megtalálható. Ezeknek a tárgyaknak megfelelő tárolási lehetőséget kell biztosítani az előszobában, erre a polcok és tárolók jelentik a megoldást. A cipők számára ehhez elég nagy helyre lesz szükség, különösen, ha egy családban több olyan személy található, aki imádja a lábbeliket. Ha ezek szanaszét hevernek az előszobában, kellemetlen összkép alakul ki a házról, legyen a többi helyiségben bármekkora rend. Az persze nem gond, ha a napi szinten használt lábbeli elől marad, a többit azonban érdemes egy átlátható polcrendszerben tárolni.

Hová akasszalak?

Ismerős a szituáció, amikor odaérsz egy helyre, leveszed a kabátodat, és másodpercekig azt keresed, hová is tudod felakasztani? Sokan elfeledkeznek a fogasok jelentőségéről, pedig az őszi és a téli hónapokban biztos, hogy ott sorakoznak majd rajta a réteges öltözködéshez nélkülözhetetlen ruhadarabok. Hasznosabb, ha előre tervezünk, és olyan előszobát alakítunk ki, ahol a fogas hangsúlyos elem. Azért sem érdemes eldugni, például egy szekrénybe, mert ha esős napon érkezik valaki, a nedves ruháknak segít a száradásban, ha mozog körülöttük a levegő.

Minden egyben: az előszobaszettek előnyei

Egy előszoba berendezésénél figyelembe kell venni, hogy a fent részletezett tárgyak illeszkedjenek egymáshoz, így már bonyolultabb a feladat. Erre a problémára találták ki az Expedo előszoba összeállításait, amelyeket úgy alkottak meg, hogy minden elvárásnak megfeleljenek, funkcionalitásukban kiszolgálják az igényeket. Az ilyen előszobaszettek ár-érték arányban kiváló, egyszerű, mégis nagyszerű megoldások: a kiváló összkép mellett egyszerre minden hasznos berendezést meg tud szerezni ezek által az ember.