Ötletek előterekre

Klasszikus előtér krémszínű falakkal

Klasszikus előtér krémszínű falakkal

Látvány

Egy viktoriánus ház egykor egyszerű, hagyományos folyosója szállodára emlékeztető külsőt kapott – erről az alumíni­ummal borított lépcsőoldalak, a fokokba épített világítás és az üvegtéglák gondoskodnak.

Színek

Az egyöntetű, krémszínű falak és a számtalan natúr fafelü­let a folyosót világossá és barátságossá varázsolják. A távolabbi falba épített kék üvegtégla színes ragyogást kölcsönöz az előtérnek. Mindemellett átereszti a ter­mészetes fényt, s életet lehel a klasszikus, krémszínű térbe.

Lépcső

Az eredeti fa lépcsőfokok túl korhadtak, és meglehetősen sérültek voltak, ezért a restaurálás helyett fényes alumínium oldalfa­lak kerültek a régiek helyére. Ez abszolút modern benyomást kelt – az új fém és a régi fa csodálato­san harmonizál egymással. A biz­tonság érdekében az öreg, kor­hadt fakorlát helyére is új került.

Világítás

Az üvegtégláknak kö­szönhetően a ház hátsó részéből egy kevés természetes fény is be­jut a folyosóra. Az utat megvilágít­va tekintetünket azonnal végigve­zeti a folyosón, és figyelmünket az épület fő részére irányítja. A feljá­ró kivilágításáról néhány lépcső járófelületébe szerelt fényforrás gondoskodik. Ezek az égők kelle­mes és barátságos hangulatot kel­tenek, miközben a falat is derűsebbé teszik.

Kiegészítők

A folyosóhoz ha­sonló zárt terekben a falat díszí­tő műalkotások még zártabbá tehetik az enteriőrt. Jelen eset­ben is csupaszok maradtak a fa­lak, így mindössze a világítással tették érdekessé a helyiséget. Egy fém és üveg összeállítású egyszerű asztalka, mely egyben borosüvegtartóként is funkcio­nál, helyet ad a virággal teli vázának is, s lenyűgöző megjele­nésével már belépéskor bearanyozza a napot.