Otthon

Frissítő menta

A menta már harmadik éve a legnépszerűbb trendszín. Számos területen találkozhatunk friss árnyalataival, legyen szó divatról vagy gasztronómiáról. Ezt a kellemes pasztell színt érdemes lehet lakásunkba is becsempészni. Most megmutatjuk hogyan!

A merészebbeknek akár a parkettájuk is pompázhat menta színben. Ezzel az extravagáns megoldással biztosan felfigyelnek nappalijára. Ha a padlónkon – a megszokott natúr árnyalatokon kívül – egy erőteljesebb szín dominál, érdemes a falakat és bútorokat világosabb árnyalatúra festeni, hiszen a színes falak és a színes padló kioltanák egymás hatását. Egyszerű fehér fal mellett érvényesülni tud a menta parketta, ahogyan ez a képen is látható.

menta1
Szokatlan, ámde látványos a menta-zöld padló

Ha azt szeretnénk, hogy jelentős mértékben mutatkozzon meg ez a pasztell árnyalat otthonunkban, akkor fessük le vele falainkat! Falszínként bátran lehet kombinálni mintás textúrákkal is.

menta2
A menta kellemes, megnyugtató árnyalatot ad falainknak

Visszafogottabb megoldás, ha csak egy-két bútordarabunk pompázik menta színben. Ez esetben fontos, hogy a fal és a padló színe is harmonizáljon a bútorunkkal. Leginkább lágy és halvány tónusokkal célszerű párosítani a mentát.

menta3
Menta-zöld bútorok is szóba jöhetnek, de csak akkor, ha harmonikus marad az összkép

Ha nem akarunk nagyon behódolni a divatszíneknek, azonban mégis szeretnénk megmutatni a trendek iránti érzékenységünket, javasolt egy-két mentazöld színű kiegészítőt, háztartási eszközt beszereznünk.

menta4
A kisebb menta-zöld tárgyak is jelentős hatást gyakorolnak a látványra