Belsőépítészet

Villa felújítás után

Küldő kép

A képen látható csodálatos villa a 20. század elején épült. Az épület a felújítás előtt meglehetősen rossz állapotban volt, mivel évtizedekig senki nem viselte gondját.

A villát két hölgy teljesen felújíttatta, s cégüket költöztették az épületbe. A hölgyek már koráb­ban is bizonyították rátermettségüket az építőiparban. Ines Teβmer építőipari és építőanyag-for­galmazó vállalkozását irá­nyítja. Beaté Wilczynskinek a belsőépítészet, a felújított vagy új épületek belső kiala­kítása a szakterülete. Tevé­kenységük igény szerint akár a bútorozásig és a színek ki­választásáig is terjed.

„Meg szeretnénk adni a háznak azt az atmoszférát, amely megilleti.” – mondja Ines Teβmer. Majd hozzáfűzi: „Rengeteg egyedi homlokzatú, szép épület van, melyek belülről ugyanazt a lehangoló képet mutatják: a falakat fű­részporos tapéta, a padlót szür­ke padlószőnyeg borítja.”

A kilencvenéves villába te­lepített irodával is azt szeret­nék demonstrálni, hogy ez másképp is lehet. Az épületet évtizedekig elhanyagolták, s meglehetősen rossz állapotba került. Egyik legnagyobb probléma a pince falában felfelé szivárgó nedvesség volt. A fa­lat injektálással lezárták, és megfelelő vakolattal látták el, mely a nedvességet nem ve­zeti.

Az étkező

A ház külső homlokzatát felújították, a belső vakolatát kijavították. Ez utóbbit rend­kívül alaposan kellett végez­ni, mert a falakra nemes tapé­ta került.

Szoba

A régi díszítőelemeket megtartották, újabbat csak a tetőtér mennyezetén helyez­tek el. A díszítőelemekhez jól illik a helyiségek nagy részé­ben uralkodó tölgyparketta. A földszinten az eredeti par­kettát megtartották, újracsi­szolták és lakkozták.

A földszinten kapott he­lyet az iroda, melyet egy kö­zépkori régensnőről „Galéria Theophania”-nak neveztek el. A stílusos környezetben jól érvényesülnek a lakberen­dezés egyedi megoldásai. A felső lakásokat kiadják.

Játék a színekkel

Játék a színekkel és az anyagokkal. Az első emeleten változatos falburkoló anyagokkal találkozhatunk. Nagyon fontos, hogy ezekhez a kiváló minőségű tapétákhoz tökéletesen sík falfelületre van szükség. A fürdőszoba is igazi kézműves munka: a réz intarzia egy centiméter vastag.

Olvasó sarokSzoba

Az olvasószobát kékre festették, a hálószoba meleg vörös árnyalatot kapott.

Információk: Építés éve: 1908, Alapterület: 550 m2.