Fürdő

Teremtsünk összhangot a fürdőben: technicolor csempék, tengeri stílus

Technicolor csempék

Használjunk élénk színű csempé­ket, hogy élénk, technicolor fürdőszobánk legyen. A legegyszerűbb fehér fürdőszobában is kiala­kíthatjuk ezt a stílust, ha a semleges fehér fa­lakból indulunk ki. A legjobban akkor mutat, ha egy vagy két falat csempézünk le, mert a több már túlzás lehet. Amikor kitaláltuk, hogy hány csempére lesz szükségünk, és hogy hol akarunk csempézni, válasszunk ki négy élénk színű csempét, például kéket, sárgát, pirosat és lilát. A csempéket színenként rakjuk fel, víz­szintes sorokban.

Hogy tényleg élénk legyen az összhatás, a padlónak választhatunk akár egy ötödik színt. Ebben a fürdőben rétegelt fapadló van, de ugyanezt a hatást érhetjük el a praktikusabb fakülsejű műanyag padlóval is, mert a valódi fa nem igazán való nedves környezetbe.

Tegyünk fel olyan sötétítőt, amely illik a csempékhez: tengerészkéket, vagy esetleg sárgát. Ez a fürdőszoba színes, úgyhogy legjobban fehér berendezés illik hozzá, amely ki­emeli a csempéket. Ha polcokat is aka­runk, helyezzünk el rajtuk néhány színes dolgot, hogy kihang­súlyozzuk az alaphangulatot.

Mit használ­hatunk még?

  • a csempékhez illő színű berendezés,
  • csempékből kira­kott véletlenszerű minták, vagy füg­gőleges sorok,
  • színes falak.

Ötletes polc

Ezzel az ötletes polccal jól kihasználhatunk egy egyébként „felesleges” helyet, és a fürdőkádat is elválasztja a szoba többi részétől.

Tegyünk fel modern színű sötétítőt, hogy még hatásosabb legyen

Tegyünk fel modern színű sötétítőt, hogy még hatásosabb legyen. Válasszunk olyan színt, amely illik a csempéhez.

A művirágokkal gyor­san és könnyen színesebbé és még vidámabbá tehetjük a fürdőszobát.

A művirágokkal gyor­san és könnyen színesebbé és még vidámabbá tehetjük a fürdőszobát.

Tengeri stílus

A zöldeskék árnyalataival és mo­zaik használatával csinos és prak­tikus családi fürdőszobát alakíthatunk ki. A legegyszerűbben úgy érhetjük el a mozaikhatást, ha vízálló falfedést alkalmazunk. Ez a vidám fürdőszobatípus üdítő hangulatot te­remt, és a közép-zöldeskék falak energikussá te­szik a helyiséget.

Tengeri stílus

Praktikusak és tartósak a PVC (műanyag gyanta) padlólapok, amelyekből hasonló árnya­latút tettünk a padlóra, hogy harmonizáljon a szoba egészével. Tovább erősíti a hatást, hogy a padló kicsit csillámos.

Hogy megvédjük a festett falakat, talán érde­mes lehet a kád mellett egyszerű üvegből vagy plexiüvegből védőfelületet készíteni, főleg, ha a gyerekek még kicsik.

A polcokat ésszerű magasságban helyeztük el, hogy a kisgyerekek ne érhessék el őket. A mo­zaik falborítás segítségével feldobtunk egy régi fiókos szekrényt, és a polcok peremén is elhe­lyeztünk egy dekoratív csíkot. Próbáljunk va­lódi mozaikpaneleket helyezni a sima fehér csempék közé, hogy tovább fokozzuk a ha­tást. Fontos még, hogy a lehető legkevesebb kiegészítőt használjuk, hogy megőrizzük a szellős összhatást.

Mit használ­hatunk még?

  • gumi vagy kő pad­lólapok,
  • króm kiegészítők,
  • élénk színű falak, mozaikszegélyekkel vagy panelekkel.

Az üvegpolcok jól illenek a zöldeskék fürdőszobába, mert tovább erősítik ezt a tiszta, friss hatást – ugyanakkor gyönyörűen beleolvadnak a színvilágba. Az egyszerű fehér csempék közé kevert mo­zaikcsempékkel színes védőfelületet készíthetünk.

A fürdőszobát díszítő mozaikokat egyszerű elkészíteni.

A fürdőszobát díszítő mozaikokat egyszerű elkészíteni. A szekrénykét, a polcokat és a fürdőkád oldalát vízálló papírral borítottuk be.