Fürdő

Tippek a fürdőszobához: támadnak a színek! Bolondos kombinációk (képekkel)

Támadnak a színek!

A legegyszerűbb fürdőszobát is felpezsdít­hetjük élénk színű kiegészítőkkel. Hogy egyszerű, mégis feltűnő hatást érjünk el, legjobb, ha csak két vagy három árnyalat­tal dolgozunk.

Műanyag tároló elemek

A műanyag tároló elemek olcsók és praktikusak, és összehangolják a többi műanyag kiegészítőt.

Töltsünk meg egyszerű üvegeket a fürdőszobába illő színű habfürdőkkel.

Töltsünk meg egyszerű üvegeket a fürdőszobába illő színű habfürdőkkel.

Használjunk ki minden négyzetcentiméternyi helyet

Ha kicsi a fürdőszobánk, használjunk ki minden négyzetcentiméternyi helyet, így az ajtót is! Lógassunk rá zsinóros zsákot egy kampón a szennyesnek, és itt tarthat­juk a törülközőt is.

Használjunk tapadókorongokat

Ha kevés a helyünk, használjunk tapadókorongokat, amelyeken elhelyezhetünk egyes tisztálkodó szereket.

Tárolóedények

A tárolóedényeket úgy válogassuk össze, hogy har­monizáljanak a fürdő színvilágával, de akár elütő színfol­tokként is használhatjuk őket.

Sima dobozok

Ha nem engedhetjük meg magunknak a fürdőszoba­bútort, vagy kicsi a hely, sima dobozokat is átalakíthatunk olcsó és praktikus tárolóegységekké. Festékkel vagy szí­nes papírral borítsuk be őket, és ragasszunk mindegyiknek az elejére címkéket, hogy pontosan tudjuk, mi van bennük.

Bolondos kombinációk

Használjunk élénk színeket, hogy vidám, élénk és üde fürdőszobát alakítsunk ki a gyerekeknek.

Hatásos falfestmény a csempéken

Egy hatásos falfestmény a csempéken színes és fejlesztő környezetet teremt a gyerekeknek: akár a festés­ben is segédkezhetnek.

A színes csempék pompás kiindulópontként szolgálhatnak

A színes csempék pompás kiindulópontként szolgálhatnak, ha színekre vágyunk. Elhelyezhetjük őket véletlenszerűen, de mintákat is kialakíthatunk.

Festett törölközők

Olcsón és gyorsan tehetjük színesebbé a fürdőszo­bát, ha befestjük a törülközőket. Akár címkékkel is elláthat­juk őket, hogy személyre szólóbbak legyenek.

Tegyük a fürdést szórakoztatóvá színes szappanokkal!

Tegyük a fürdést szórakoztatóvá színes szappanokkal! Olcsók és nagyon jól mutatnak.

Cseréljük le a függönykarikákat színes karperecekre.

Cseréljük le a függönykarikákat színes karperecekre. Húzzuk fel őket a függönyrúdra, és függönycsipeszekkel csíptessük fel a zuhanyfüggönyt. Esetleg hozzá is varrhatjuk a karpereceket a függöny anyagához.

A textil kiegészítőket egységesíthetjük játékos foltvarrásos motívumokkal.

A textil kiegészítőket egységesíthetjük játékos foltvarrásos motívumokkal. Vágjunk ki négyzeteket különböző színes anyagokból, és varrjuk fel őket a szennyestartó zsákokra, tartózsebekre. Jó mulatság személyre szabni őket, például a gyerekek nevének kezdőbetűjével vagy korával.