Hasznos - Ártalmas

Biztonsági gyermekülések – hogyan válasszunk?

A gépjárművekben utazó csecsemők és kisgyermekek számára kötelező a biztonsági ülés használata. Ennek ellenére az egyéves kor fölötti gyermekhalálozások gyakori oka az autóbaleset. Megfelelő és következetes használat esetén a szabványos biztonsági ülések hathatós védelmet nyújtanak a legtöbb autóbalesetben. Sajnos a szülők egy része felelőtlenül áll hozzá a kérdéshez, és nem köti be megfelelően a gyereket az ülésbe.

Ültetési lehetőségek

Biztonsági ülés vásárlásakor figyelembe kell venni a gyermek korát, súlyát és magasságát, az ülés illeszkedését az autó biztonságiöv-rendszeréhez. Csecsemőknek 9-10 kg-os súly eléréséig (9-12 hónapos korig), amíg nem tudnak felülni vagy felállni, a menetiránynak háttal kell utazniuk. A nem elég fejlett, de 9 kg-ot meghaladó súlyú csecsemőknek a menetiránynak háttal elhelyezkedő, később átalakítható ülés kell.

Az átalakítható ülés a gyermek fejlődésétől függően állítható a menetiránynak háttal, de menetirányba is. Lehet rajta biztonsági öv, vagy biztonsági öv és védőpajzs kombinációja. A csecsemőnek a biztonsági öves típus a legjobb, mert a védőpajzs túl magasra csúszhat fel (a mellkas fölé). Egyes szakértők a totyogós babák számára is ezt tartják a legjobbnak. Szerintük a pántok jobban biztosítják a csípőt és a combokat. A védőpajzzsal szemben azonban a pántok megcsavarodhatnak.

A 18-27 kg közötti gyermekek már túl nagyok a babaülésekhez, de még kicsik a biztonsági övhöz. Nekik ülésmagasítóra van szükségük. Az ülésmagasítók igazodnak az autók különféle biztonságiöv-rendszeréhez. A magas támlájú, az övet elvezető ülésmagasító (amely lehetővé teszi az öv beállítását) az autó biztonsági övével együtt alkalmazva biztosítja a legjobb védelmet.

Az ülés felszerelése és használata

Kövessük a gyártó, illetve az autó kezelési könyvének utasításait. A menetirányban elhelyezett biztonsági gyermeküléseket hátul fent még egy külön pányvával is biztosíthatjuk. Ez fokozott védelmet nyújt a benne ülő gyermeknek.

A 12 év alatti gyerekek mindig a hátsó ülésen utazzanak, megfelelő védelemmel. A középső ülés a legbiztonságosabb. A menetiránynak háttal használatos csecsemőülést soha ne tegyük az utas oldali első ülésre, ha a légzsák be van kapcsolva. A légzsák ütése megölheti a babát. A gyermekülés biztonsági övének hosszát úgy állítsuk be, hogy egy ujjunk beférjen az öv és a gyermek teste közé. Ellenőrizzük, hogy a biztonsági öv (ahol csatlakozik a gyermeküléshez) jól tartja-e az ülést. Oldalirányban fél cm-nél nem lehet nagyobb mozgása.

Jegyezzük meg! A gyermeküléseket időnként hibák miatt visszahívják. Autós biztonsági gyermekülés vásárlásakor töltsük ki a regisztrációs kártyát, és küldjük el a gyártónak. Tegyük el a számlát és a használati útmutatót.

Szigorúbb biztonsági előírások

Ne vegyünk használt gyermekülést, és ne használjunk 10 évnél régebbi darabot. A biztonsági eszközök sokat fejlődtek. Vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy az ülés megfelel-e az érvényben lévő biztonsági előírásoknak. További tanácsért fordulhatunk a Magyar Autóklubhoz.

Biztonsági öv

A légzsák nem elég: a légzsák nem helyettesíti a biztonsági övet, hanem még nagyobb biztonságot nyújt. Az öv a legkülönfélébb ütközések során nyújt védelmet, míg a légzsák csak a frontális ütközéstől véd meg. De az öv hevederei még ilyenkor is távol tartják az utasokat a nagy sebességgel kirobbanó légzsáktól, amely akár súlyos sérülést is okozhat, ha az öv nincs becsatolva.

A váll- és a hasi hevedernek is rá kell simulnia a testre; a megcsavarodott heveder haleset során sérülést okozhat. Az üléseket nem szabad nagyon hátradönteni, mert halesetkor a testünk nagyon előrefordulhat, és a belső szerveink sérülhetnek.

A biztonsági övet nemcsak azért kell használni, mert a törvény erre kötelez, hanem azért is, mert segítségével dacolhatunk a fizika törvényeivel. Ha az autó frontálisan ütközik, egy szempillantás alatt megáll, az utasok azonban továbbhaladnak a jármű ütközés előtti sebességével. Ha ilyenkor nem tartja vissza őket a hárompontos biztonsági öv, akkor előreesnek, és a műszerfalnak vagy a kormánykeréknek ütköznek.

Miközben egy nemzetközi felmérés szerint az autósok 88%-a egyetért azzal az állítással, hogy a biztonsági öv a legtöbb esetben megvéd a végzetes vagy súlyos sérülésektől, ma a személygépkocsiban ülőknek csak a fele használja ezt az életmentő eszközt. Pedig ütközés esetén az öv viselése felére csökkenti a halálos sérülés kockázatát!

Hazánkban 2004 áprilisától őszéig három minisztérium szervezésében nagyszabású kampány indult a biztonsági öv hasznosságának bemutatása és az azt használók számának növelése céljából. A program része volt a figyelem felkeltése óriásplakátokkal és csúszópados demonstrációval, valamint a fokozott közúti ellenőrzés.

Becsatolva, de nem akárhogy

A biztonsági öv használatának módja nagymértékben befolyásolja annak hatékonyságát és biztonságosságát. Az alsó hevedernek a lehető legalacsonyabban kell végigfutnia a hasunk előtt. Az 50 km/óra sebességű ütközésnél az öv a bekötött személyt akár az illető súlyát hússzorosan meghaladó erővel tartja vissza, és a sebesség növekedésével ez az erő hatványozottan nő. A belső szervek nemigen képesek ellenállni ekkora erőnek. Ha viszont az öv lent, a jóval erősebb csípő környékén tart, inkább megelőzhetők a belső sérülések.

Ha a vállheveder nem kényelmes, akkor se húzzuk át inkább a hónunk alatt! Ily módon az öv a hasnak, a rekeszizomnak és a tüdőnek feszülne, amelyek mind sokkal könnyebben megsérülhetnek egy ütközés során, mint a kulcs- vagy a szegycsont. Az állítható magasságú öv kiküszöböli ezt a problémát.

A levegőben

Egyes légitársaságok ma már arra biztatják utasaikat, hogy a levegőben végig tartsák becsatolva biztonsági öveiket. Azt mondják, a becsatolt utasok elkerülhetik a sérülést, ha a gépet megdobja egy váratlan légörvény, míg becsatolatlan társaik kirepülhetnek az ülésből és megsérülhetnek. A repülőgépek biztonsági öveit szorosra húzva kell bekapcsolni.

Baba az autóban

A biztonsági övet a terhes nőknek is be kell csatolniuk. Az anyának és a magzatnak is a hárompontos rögzítés nyújtja a legnagyobb biztonságot. A vállhevedert a mellek között vezessük át, a hasi hevedert pedig a has alatt, amilyen alacsonyan csak lehet.

A kisbabák számára a hátrafelé néző gyerekülések a legbiztonságosabbak. A 9-18 kg súlyú kisgyermekeknek kétrészes (vagy átalakítható) gyerekülésre van szükségük. (Nézzük meg az autó használati útmutatóját, nincs-e szükség különleges rögzítőcsatra a gyerekülés és a biztonsági öv között!) A 18-27 kg súlyú gyermekeknek már csak ülésmagasító kell, az ennél nagyobb gyermekeknek pedig elég a biztonsági öv is.