Hőszigetelés

Hogyan válasszunk homlokzati hőszigetelést

A házak homlokzati hőszigetelése oly mértékben fontossá vált az elmúlt években a folyamatosan változó, szigorodó előírások miatt, hogy szükségét éreztük egy ilyen témával foglalkozó portál elindításának. A hőszigeteléseknek több fajtája van. Anyaguk szerint megkülönböztethetünk zártcellás (extrudált), nyíltcellás (expandált), vagy valamilyen kőzetgyapot termékeket.

Homlokzati hőszigetelés Austrotherm Grafit Reflex hőszigetelő termékkel

Felhasználási területük, elfoglalt helyük szempontjából lehet egy hőszigetelés külső, ami elsősorban homlokzati, tetőtéri, valamint belső, ami lehet padló, mennyezeti, vagy fali.  A nagy szigeteléseket forgalmazó cégek termékeiket családokban, vagy ezen túl komplett rendszerekben is árulják (ilyen pl. a jól ismert dryvit rendszer is).

Homlokzati hőszigetelés

A külső homlokzati hőszigetelésen a ház levegővel érintkező, természeti hatásoknak kitett, elsővonalas védelmi zónáját képező szigetelését, vagy szigetelési rendszerét értjük. Itt elsősorban a homlokzati szigetelésről beszélünk, melynek amellett, hogy időtállónak kell lennie, központi szerepet tölt be a fal hő átbocsátási tényezőjének javításában, ami a belső komfortos klíma gazdaságosabb eléréséhez vezető egyik legfontosabb út.

Belső hőszigetelés

A belső hőszigetelések alkalmazásával óvatosan bánjunk, mert egy rosszul, számítással nem alátámasztott elhelyezés komoly károkat tud okozni nedvesedés, penészesedés formájában, még akár a szerkezetben is. Ezt elkerülendő, oldalunkon pontos, használható információkat talál a belső hőszigetelés helyes alkalmazásával kapcsolatban.

Tetőtéri hőszigetelés

A tetőtér hőszigetelése nem csak a tetőtér hő védelmét szolgálja, hanem befolyásolja a lakott terek hőmérsékletét is. Mivel a tetőszerkezet egyedi szerkezet, fontos az előírások betartása. A falak hőszigetelésének – akár a külső (homlokzati hőszigetelés), akár a belső szigetelést tekintjük – jelentős szerepe van az energia megtakarításban, így nem csak a penészesedés kerülhető el, hanem hosszú távon költségtakarékos megoldás is!

Válasszon tehát okosan, átgondoltan hőszigetelést, hőszigetelő rendszert, hiszen nem mindegy, hogy az ember milyen házban éli le az életét! Ehhez a döntéshez kívánunk segítséget nyújtani információs portálunkkal. Várjuk Önt is, legyen állandó böngészőnk!