Ház

Nagy úszás egy design medencében vagy gyors felfrissülés a kerti tus alatt?

Egy kertitusoló előnyeit talán nem is kellene magyaráznunk, hiszen kézenfekvő!

  • gyorsan beépíthető,
  • kevés helyet foglal,
  • és kedvezőbb,mintha medencét építenénk.

A tusoló egy jó alternatíva, ha gyors felfrissülésre vágyunk a nagy forróságban. Míg a medence megtöltéséhez néhány liter víz szükséges, úgy a kerti tusoló sokkal kevesebbel is beéri.

Természetesen megvásárlásakor többféle típus közül választhatunk: pár forintos tusolótól az igazi luxuskategóriáig találhatunk kedvünkre valót.

Olcsóbb kerti tus
Olcsóbb kerti tus
Luxuskategóriás pálma alakú tusoló
Luxuskategóriás pálma alakú tusoló

Sokak álma: a medence! Na de milyen?

Azt ugyan a korábbiakban taglaltuk, hogy egy kerti tusoló választása miért előnyösebb egy medencénél. Azonban azt az élményt, amit egy medence nyújthat számunkra, egy kerti tusoló csupán megközelítheti, hiszen úszni nem tudunk benne.

Mikor valaki dönt a medence kialakításáról, a második lépcsőfok annak megtervezése. Feltevődnek a kérdések: milyen nagyságú legyen? Milyen alakú legyen? Milyen stílusú lenne megfelelő? Kismedence elég lesz, vagy hosszasan szeretnénk úszni is benne? És még sok más egyéb kérdés. Szeretnénk most pár ötletet adni arra, hogy milyen stílusban lehetséges kialakítani egy medencét. Legyen ez egy kiindulópont a döntésükben.

A román stílusú úszómedence design

Román stílusú medence
Román stílusú medence

 

Ebben a medencében biztosan érezheti a friss levegőt, még a forró délutánokon is, ha ebben a nyitott területű kiülőn csücsül. Tökéletes kialakítás, ha csak napozni szeretne, hiszen fél teste a hideg vízben lehet, a másik fele pedig napon. Mégsem fog felforrósodni teste, mert a hideg víz gondoskodik a hűtésről.

Két oldalt félkör alakú kialakítás, azaz a Római design!

romai-design-uszomedence

 

 

A félkör alakú design egészen érdekes egy forma. Ha csak a téglalap alakját nézzük a medencének, akkor kisebb területet látunk. A két oldalt kialakított legömbölyítés meghosszabbítja ezt a területet. Az íves részek sarkánál kisebb ülőalkalmatosságok vannak beépítve azok számára, akik meg szeretnének pihenni az úszás után. Lepihenve a sarokban szabad utat biztosítanak a még úszók számára.

A megfáradt test masszírozásáról is gondoskodnak a felszerelt vízsugarak, melynek tetején pedig egy kisebb jacuzzi található.

3 az 1-ben design-nak is elnevezhetnénk, nem?

Igazi pihenőhangulatot áraszt a ,,Lazy Pool” design

L alakú medence
L alakú medence

 

A zöld fák teszik teljessé az L alakú medence hangulatát.Talán nem is kell tovább magyaráznunk, hogy a családtagok miért időznek ebben a medencében hosszabb ideig! Az biztos, hogy ez a design inkább a pihenésre ösztönöz minket, mint a megerőltető úszásra.

Igazi művészet! A világító medence

Mit szóltok egy éjszakai úszáshoz?
Mit szóltok egy éjszakai úszáshoz?

 

Az éjszakai fürdőzés ezentúl már nem csak egy vágy lesz, hanem maga a valóság. Az éjszaka közepén is elvarázsolja a fürdőzőket a beépített világítással rendelkező medence. A medence igazán sokrétű, rendelkezik még: ülőszékekkel, fedetlen fekvőrésszel, jacuzzival, bárpulttal, hátmasszírozó vízeséssel, minicsúszdával. Aztán nehogy elvesszünk a lehetőségek sokaságában!

Kerti tusoló versus medence!

Tulajdonképpen nem feltétlen érdemes a tusoló és a medence összehasonlítása. Persze mind a két lehetőségnek ugyanúgy vannak előnyei és hátrányai, ez attól függ, hogy mire van szükségünk. Egy nagy úszásra nyílván nem vásárolhatunk kerti tusolót, de azoknak pedig felesleges medencét építeni, akik csak egy gyors felfrissülésre vágynak a kertben egy hosszú napozás után.