Csináld magad - konyha

Egy igazán hatásos konyha

Nincs kilátása? Kicsi a tér? Dacol­jon a hagyományokkal, használja bátran a színeket!

Egy igazán hatásos konyha

Az élénk világos színek nagyon csábítóak egy kis térben, de ez a konyha jól példázza, milyen hatásos lehet, ha felhagyunk a ha­gyományos eljárásokkal (tanításokkal) e te­kintetben és ehelyett töltsük meg a teret élénk, gazdag színekkel. Jól fog mutatni, mert a merész színeket használtuk a burko­latokon, a konyhabútorokon és a falakon.

A hasonló indigókék padló és konyha­szekrény előnyös/kedvező színeket alkot a konyha alsó felében, a fehér felület biztosít­ja a vizuális törést, és jó kontraszt a mál­navörös mellett.

A konyha különböző pontjain elhelyezett apró sárga tárgyak magukra vonják a tekin­tetet a mosogatótól a faliszekrény tetejéig, tágítja a teret. A metál mosogató, tűzhely és edények csillogást visznek a helyiségbe.

Mit használ­hatunk még?

  • fehér padló,
  • egy kevés zöldcitrom szín,
  • ezüst színű csempe a falon,
  • fehér laminált munka­lap.

A konyhaszekrény lefestésével meghatározzuk a konyha stílusát.

A konyhaszekrény lefestésével meghatározzuk a konyha stílusát. Ha elkép­zelünk egy új arculatot, egyszerűen újrafesthetjük egy másik színre. Ezzel biz­tosíthatjuk, hogy sosem unjuk meg a konyhánkat.

A kiegészítők, felszere­lések színét szigorúan egy fajtából válasszuk

A kiegészítők, felszere­lések színét szigorúan egy fajtából válasszuk.

Egy apró konyhában próbáljunk meg minden ké­szüléket beépíteni

Egy apró konyhában próbáljunk meg minden ké­szüléket beépíteni. A sza­badon álló darabok megtörik, a bútorok kisebbé te­szik a helyiséget.