Csináld magad - konyha

Élénk festés a konyhában

A tengerzöld konyhaszekrények kontrasztot képeznek az élénk vörössel és a napsárgával.

Élénk festés a konyhában

A nyers téglafal a kiindulópontja ennek a konyhának. A tégla ihlette a mélyvörös pad­lót és az élénk narancsvörös serpenyőket. A csodálatos kékeszöld színeket tökéletesen kiegészíti a piros melegsége, míg a karos­székek, a virág és néhány tartozék, mint pl. a konyharuha sárgája (meglepő szín) élettel tölti meg a konyhát, és maximális hatást biztosít.

A nyers téglafal mellé tökéletes választás a fából készült munkalap és az étkezőasztal alatti natúr padló. Bár a gyalult fenyőből ké­szült padló nagyszerű látvány, a főzéshez nem praktikus, hacsak nem kentük be viasszal alaposan. A víznek, vagy zsíros szennye­ződéseknek leginkább kitett részeken használjunk helyette inkább műanyag padlót vagy linóleumot.

Az apró részletek, mint pl. a zöld műanyag seprű és a vidám, csíkos asztalterítő egy leheletnyi retro hatást kelt. Minden más maradjon egyszerű, rozsda­mentes acél és króm.

Mit használ­hatunk még?

  • bükkfa karosszékek,
  • fehérre meszelt falak,
  • sárga konyhabútorok,
  • bükk lécroletta.

Egy tál pirospaprika vagy citrom üde színfoltot adhat a konyhának

Még a gyümölcsök és zöldségek is a konyha ar­culatának részévé válhat­nak. Egy tál pirospaprika vagy citrom üde színfoltot adhat a konyhának.

Egy vidám és hétköz­napi, sokszínű asztalterítő felélénkíti, elevenné teszi konyhánkat

Egy vidám és hétköz­napi, sokszínű asztalterítő felélénkíti, elevenné teszi konyhánkat.

Egy falra erősített fémrúd nemcsak helyet szabadít fel a konyhaszekrényben

Egy falra erősített fémrúd nemcsak helyet szabadít fel a konyhaszekrényben, hanem bemutathatjuk színes zománcedényeinket is.