Hőszigetelés

Hőszigetelés az energia-megtakarításért a kellemes otthoni klímáért

Hőszigetelés az energiamegtakarításértHőszigetelne, szeretné, ha a fűtésszámla nem érné el a csillagos eget, ugyanakkor nem jártas a hőszigetelésekben, nem tud eligazodni, vajon mely hőszigetelési technikákat használjon otthonában.  Ha már rendelkezik hőszigeteléssel, de nem elégedett vele, s ki szeretné cserélni, akkor szívesen segítünk Önnek a legjobb hőszigetelés kiválasztásában. Tekintsük át, hogy milyen problémák is merülhetnek fel, illetve azokat hogyan is lehet megoldani.

Milyen hőszigetelő anyagok vannak?

Ha hőszigetelésről beszélünk, akkor Önnek is a homlokzati hőszigetelés fog eszébe jutni, hiszen ez a leghatásosabb módja a szigetelésnek.

Hőszigetelő anyagok
Hőszigetelő anyagok

A homlokzati hőszigetelés tekintetében az anyag kiválasztás az egyik legfontosabb, hiszen olyan anyagot kell használnunk, amely hosszú életű, s páraáteresztő, ezáltal megakadályozzuk, hogy lakásunk penészedjen, így időt s a legfontosabb, hogy pénzt spórolunk meg, hiszen nem kell minden évben arra költeni, hogy kifessük a lakást a penész miatt.

 Mire figyeljünk a választás során?

Számos olyan hőszigetelő anyag létezik, amelyek már jók, pénztárcakímélők. Ilyenek a hungarocell, kőzetgyapotos megoldások. A honlapunkon természetesen mindezekről s még további más módszerekről is bővebb tájékoztatást adunk Önnek. Nem szabad megfeledkeznünk a hőszigetelés időtállóságáról, az anyag tűzállóságától, s a hőszigetelő képességéről.

Ön is azt szeretné, ha lakása jól le lenne szigetelve, s hosszú éveken át biztonságban tarthatná lakását. Mi csak olyan anyagokat ajánlunk kedves vásárlóinknak, Önnek, ami teljesen biztonságos, jó minőségű, s mindenki számára könnyen elérhető. Műemlék jellegű házakat speciális anyaggal tudunk hőszigetelni, ez azért kell, hogy a felületi struktúrát ne takarjuk el.

Mire figyeljünk a hőszigetelő anyag választása során?

Nagyon lényeges, hogy a hőszigetelést ne befolyásolja az időjárás, a hőingadozás ne legyen rá hatással, s nagyon jól illeszthető legyen, vagyis nem váljon el a faltól. A mi szakmai segítségünkkel megtalálhatja a legmegfelelőbb hőszigetelési anyagokat. Mi csak olyan anyagokkal foglalkozunk, amelyek hővisszaverő felülettel rendelkeznek, így nyáron a lakás és a szigetelőanyag nem tud felmelegedni.

tetoter-hoszigetelese

Tető szigetelés a meleg megtartására

A legtöbb hő a tetőn keresztül távozik. A tető szigetelését megfontoltan kell elvégezni, mivel a tető belső szerkezete nem teszi lehetővé, hogy „csak úgy egyszerűen” feltegyék. Ugye már Ön is elgondolkozott azon, hogy hogyan lehetne energiát megtakarítani. Nos erre a válasz az üveggyapot. Ha ezt Önt használja, akkor nagyon sok energiát tud megtakarítani, ami nem csak a lakásnak, hanem a pénztárcájának is nagyon kedvező.

Így az átlagosnál nagyobb vastagságban kell felhelyezni az üveggyapotot. A jó minőségű hőszigetelés képes arra, hogy visszatartsa a zajokat, tehát hangszigetelésként is kitűnően használható. Így Ön esténként nyugodtan tud aludni, s nem kell azon aggódnia, hogy mások milyen nagy zajt csapnak odakint.

Belső oldali hőszigetelés akkor is lehetséges, ha kívülről nem megoldható

Belső oldali hőszigetelést kizárólag speciális hőszigetelő anyaggal lehet megoldani. Talán tisztában van Ön is azzal, hogy a hagyományos hőszigetelő anyagok használata során a pára lecsapódik a fal és a hőszigetelő anyag között, s ennek súlyos következménye a penészesedés.

Penészesedés a beltéri hőszigetelésnél, hogyan előzzük meg?

Olyan hőszigetelő anyagot kell alkalmazni, amely vékony és hővisszaverő képessége által a felületet melegen képes tartani ez által meggátolja a páralecsapódást, így a penészgomba spórák nem tudnak elszaporodni. Ha

Padló és lábazati hőszigetelés meggátolja a hideg beáramlását

Ahogy a meleg képes távozni, úgy a hideg is be tud jutni a lakásba. Erre a legjobb s legkézenfekvőbb megoldás a padló és lábazati hőszigetelés. A padlószigetelés akkor fejti ki hatását, ha a padlóburkolat alá teszik. Lépésállónak, kopásállónak, s jó minőségűnek kell lennie, hiszen Ön sem teheti meg, hogy minden évben cserélgesse a padlóját.

Ez egyszeri beruházás, ami hosszútávon nagyon kifizetődő. A lábazati szigetelés kissé bonyolult, mert a lábazatot mechanikai hatások is érhetik. Vagyis a padló és lábazati hőszigetelés esetében az egyedülálló ellenálló képesség tudja ellensúlyozni a mechanikai hatásokat.

hoszigeteles-tobb-fajta

Összefoglalva

A hőszigetelés az egyik legjobb, legolcsóbb beruházás, ha minden a leírtak alapján van végrehajtva. A hőszigetelésre fordított összeg az energiahordozók óriási árnövekedésének köszönhetően nagyon rövid idő alatt visszajön. Viszont kellő szakértelemre van szükség, hiszen, ha nem tudatosan, s meggondoltan hajtjuk végre a hőszigetelést, akkor bizony nedves falak s penészesedés merülhet fel.