Hőszigetelő festék

Penészmentesítés hatékonyan – nanokerámiás bevonattal, Garanciával!

Penészmentesítés hatékonyan – nano kerámiás bevonattal

Szeretnéd megelőzni a penész kialakulását vagy a már meglévő penészedéstől szeretnél mielőbb megszabadulni? A penész nem csak elcsúfítja otthonunkat, de egészségünkre nézve is veszélyeket tartogat. Allergiás és légzőszervi megbetegedéseket idézhetnek elő, sok esetben pedig a falak lefestése sem állja útját a penészgombák felbukkanásának. Azonban mostantól erre is van megoldás!

Tévhit, hogy a penész csak a nem higiénikus, takarítatlan házakban üti fel a fejét. Takaríthatsz bármennyit, a penészgombákat nem fogod tudni csupán ennyivel távol tartani otthonodtól.

Miért alakul ki a penészedés?

A nedvesség miatt. Ha a lakás falai át vannak nedvesedve vagy egyes helyiségekben rendszeresen magas a páratartalom, biztosak lehetünk benne, hogy a penész meg fog jelenni.

Mit tehetünk a penészedés megelőzése érdekében?

Figyeljünk oda azokra a helyiségekre, melyekről tudjuk, hogy fokozottan veszélyeztetettek a penészt illetően. Szellőztessünk rendszeresen, a fürdőszobából és a konyhából is engedjük távozni a gőzt. A műanyag nyílászáról tökéletesen szigetelnek, ám ezzel megakadályozzák a helyiségek természetes szellőzését. Nyissunk ablakot és csináljunk kereszthuzatot, hogy a helyiségek szellőzni, száradni tudjanak!

Így tüntetheted el a penészt gyorsan és egyszerűen!

  1. Az ecet hatékony ellenszere a penésznek. Ecetes ronggyal törölgesd át a csempéket és 10 perc hatóidő után mosd le.
  2. Alkalmazhatod az ammóniát is. A porból 1 pohárnyit keverj el 2 liter vízben és ezzel mosd le a falakat.
  3. A csapoknál, csempéknél, lefolyóknál megjelenő penészt szódabikarbónával is kezelheted. Oldd fel kevés vízben, majd egy súrolókefe segítségével dörzsöld át vele a penészes felületeket.

Ezekkel a módszerekkel megszabadulhatsz a penésztől, de csak egy időre. Ha tartós megoldást szeretnél a penészedés ellen, más módszer kell keresned.

Hogyan lehet végleg megszabadulni a penészfoltoktól?

Száraz falak

A penész a nedves falakat kedveli. A száraz falakon a penészgomba nem fog megjelenni, ezért fontos a szellőztetés. Ám önmagában a szellőztetés nem biztos, hogy elég, főleg télen, mikor a meleg levegőt nem szívesen engedjük ki az utcára.

Hogyan lehet átalakítás nélkül szárazzá tenni a falakat?

Ahhoz, hogy a falakat kiszárítsd a lakásban, nincs szükség speciális módszerekre. Szerencsére van olyan lehetőség, amivel egyszerűbben és elérhető áron teheted penészmentessé az otthonodat.

A német fejlesztésű Protektor beltéri falfestéket már több mint egy évtizede alkalmazzák hatékonyan penészedés ellen. Nem csak a penészedés problémáját orvosolhatjuk vele, de egyben a  külső, vagy a beltéri hőszigetelést is megoldhatjuk.

Hőhidak

A legtöbb lakásban vannak olyan pontok, ahol a meleg kiszökik. Ezeknél a hőhidaknál a hőmérsékleti különbséget kezünkkel is érezhetjük, de infrakamerával pontosan meg is mérhetjük. Ezek jellemzően a sarkok, ahol a hőmérsékleti különbség miatt a pára is lecsapódik. A nedvesség miatt ezek a területek nagyon kedveznek a penész megjelenésének.

Hogyan hat a Protektor festék a penész ellen?

A Protektor festék kerámiagömböket tartalmaz, melyek eloszlatják a meleget a falon, így megakadályozzák a hőhidak kialakulását. Ha nincs hőhíd és nincs nedvesség, akkor a penésztől sem kell tartani. Amennyiben rendszeresen szellőztetsz és otthonod kívülről le van szigetelve, a Protektorral tovább fokozhatod otthonod penész elleni védelmét.

A Protektor festékben lévő kerámiagömbök visszaverik a hőt a fűtött helyiségbe, így alkalmazásával a fűtési költségeket is tudunk spórolni.

Melyek a Protektor festék előnyei?

  1. Kerámiagömbjei segítségével visszasugározza a hőt a helyiségbe. Ezzel a lakás melegebb lesz, a fűtési költségek pedig csökkenthetők.
  2. Csökkenti a penészedés esélyét.
  3. Több száz színben elérhető.

Milyenek a vélemények a Protektor festékről?

Biztosan számodra is fontos, hogy olyan terméket válassz, amivel már sokan elégedettek és sokan bizalommal használják. A Protektor már több mint 10 éve jelen van a festékek piacán, a vásárlók visszajelzései szerint pedig valóban hatékonya a penészedés ellen. Az egyik vásárló például a szobafestés után megmaradt Protektorral egy másik helyiség egy részét is kifestette, majd egy év múlva azt látta, hogy a Protektorral festett falrészen nem jelent meg a penész, míg a le nem festett falakon már újra ott voltak a penészfoltok.

Házilag is lehet vele festeni?

Sokan saját kezűleg festik ki a lakást, hogy így is takarékoskodjanak. A Protektor falfesték erre tökéletesen alkalmas, mivel könnyen felvihető és nagyon jó a fedőképessége. Ecsettel vagy festékkel vihetjük fel, mint bármilyen más festéket.

Különleges színekben is elérhető?

Ha szívesen játszol a színekkel, a Protektorra festékekre akkor is számíthatsz! Az eredetileg fehér festékből kikverhetsz szinte bármilyen árnyalatot a pasztell árnyalatoktól a közepesen sötét színekig. Ugyanakkor nagyon sötét vagy nagyon élénk színeket nem állíthatsz elő belőle.

Többe kerül, mint egy hagyományos festék?

Igen, mivel a Protektor jóval többet is tud, mint egy hagyományos falfesték. Segít megelőzni a penészedést, hőszigetelő hatásával pedig hosszútávon sok megtakarítás érhető el. Nem beszélve arról, hogy mennyivel kellemesebb lesz a hőérzet az otthonodban télen és nyáron is.

A penészgomba többé nem jelenthet veszélyt a család egészségére, ha a Protektor festéket választod a falfestéshez! Csökkenti a penész kialakulásának esélyét, így egészségesebbé, élhetőbbé teszi az eddig penésszel fertőzött otthonodat.

Ha szeretnéd tudni, mennyiből hozhatod ki lakásod kifestését Protektorral, add meg a falak méretét négyzetméterben és szakembereink elkészítik személyre szabott árajánlatodat! –> Árajánlatot kérek