Lakásfelújítási tanácsok

Színkombináció ötletek lakberendezés során

Mielőtt kiválasztanánk a felhasználandó színeket, érdemes megfontolni, hogy milyen típusú, illetve hangulatú környe­zetet szeretnénk. A színeket sokféleképpen lehet csoportosítani: a természetben együtt található színek ugyanúgy jól illenek egy­máshoz, mint a mesterséges festékekkel létrehozott színcsaládok. A halvány színeket ugyanolyan könnyedén kombinálhatjuk egy­mással, mint néhány sötét színt, pl. a borvöröset, a tengerészkéket és a palackzöldet. Miután döntöttünk az alapszínről, könnyebben kialakíthatjuk a hozzánk illő képet. Csináljunk sok kis színmintát magunknak, és nézzük meg, hogyan illenek egymáshoz.Színkombinációk

A hangsúlyos felü­leteken az art deco jellegzetes színei (me­leg, kissé halvány ba­rack és lila) uralkod­nak ebben a padlás­térben, amelynek be­rendezését a 30-as évek divatja inspirálta. Jellemző a rácsszerű ablak, a légies bőrfo­tel és az alacsony, egyszerű vonalú tá­roló.

Választás színskáláról

Ha tanácstalanok vagyunk a színkeverésnél, hatá­rozzunk meg először a színcsaládot. Gondoljuk végig, mit szeretnénk használni: a cit­rusfélék színeit, az őszies arany, vörösesbarna és barna színeket, a fagylalt pasztellszíneit, a földszí­neket, vagy a rubin, topáz, zafír és ametiszt intenzív színeit.

Tetszetős, modern belső kialakításához hangsúlyoz­zunk türkizkékkel, fukszia pinkkel, vagy az első rend­beli színek fekete-fehérrel alkotott kombinációival. Finomabb összképet adnak a pasztell rózsaszínek és az arany árnyalatai egészen a semleges alapú krém­es kávészínig.

Színkombinációk

A tágas, nyílt tér­ben a cukormázszínű falak különböző tevé­kenységi területeket különítenek el. A mo­dern berendezés és kiegészítők használa­tával nem válik édes­késsé az összkép.Színkombinációk

Egy régi kert han­gulata adta az ötletet ehhez a vidám fürdő­szobához. Az uralko­dó szín a rózsaszín, a krókuszsárga és a világoskék. A hang­súlyt a zöld levélszínű árnyalata adja.