Ötletek konyhákhoz

Modern formák és üde színek a konyhában

Modern formák és üde színek a konyhában

Látvány

A képen látható kony­hában letisztult, modern formák és üde színek keverednek néhány klasszikus darabbal.

Színek

Színes beépített szekré­nyekkel könnyedén vidámabbá varázsolhatjuk konyhánkat. E helyiség üde hangulatát a cit­romsárga beépített szekrények­nek és a sárga falaknak köszön­heti. A hangulatot még inkább „felpörgeti” a ragyogó narancs, fekete és szürke árnyalatú csem­pékből álló cseppfelfogó energi­kus látványa, amely jól illik az élénk színű, mintás rolóhoz. Az összeállítást a terrakotta padlólapok és a fából készült munka­pult foglalják keretbe, melyek természetes árnyalataikkal fi­nom melegséget sugároznak a konyhában.

Konyhabútor

Tulajdonosai egy nagy barkácsáruházban tettek szert erre a simavonalú, modern szekrénysorra. Az ajtók kissé klasszikus, Shaker stílusú összké­pét a hosszú fémfogantyúk teszik modernné. A háztartási gépeket a konyhabútorba illesztették, így a helyiség sokkal rendezettebb­nek hat, ugyanakkor a mosogató­gépet csak félig építették be, így kapcsolótáblája jól látható és könnyen hozzáférhető.

Mosogató

Ezek a nagy kőedény mosogatók (úgynevezett Belfast vagy Butler’s sink), melyek manapság igen divatosak, a régi rusz­tikus konyhák hangulatát idézik. Ha ilyet választunk, ügyelnünk kell rá, hogy e mosogatónak a hagyo­mányosnál több helyre van szük­sége, és arra is, hogy ne építsük be teljesen, mivel láthatatlanná lesz a mosogató fényes, mázas oldalfa­la. Méretüknél fogva az ilyen mo­sogatókban öröm a nagyobb edények mosogatása, azonban vi­gyázzunk, hisz a kőedényről a máz könnyen lepattogzik! Nagyszerű látványt nyújt a hattyúnyakú keverőcsap (egy újabb régies darab), amely magasságánál fogva moso­gatáskor sincs útban.

Roló

A konyhai ablakpárkány ál­talában nagy igénybevételnek van kitéve, sokszor ide zsúfolunk mindenféle apró-cseprő holmit, ezért aztán egy római roló nagy­szerű szolgálatot tehet itt. A ké­pen látható ízléses darab meleg színével finoman oldja a konyhát uraló rengeteg sárga árnyalatot. Ezáltal a helyiség – ha lehet – még barátságosabbá válik.