Ötletek konyhákhoz

Élénk, lendületes és vi­dám színek a konyhában

Élénk, lendületes és vi­dám színek a konyhában

Látvány

Élénk, lendületes és vi­dám színek jellemzik ezt a helyi­séget. A juhar konyhabútor melegséget áraszt, azonban elsőként mégis az erőteljes csempefelület, illetve a függöny kelti fel figyel­münket – ezek színösszeállítása reggelenként garantáltan feléb­reszti a ház népét.

Színek

A lime-zöld és tengerész­kék mintás függöny inspirálta az egész konyha színösszeállítását. A falak ehhez illő zöld árnyalatot kaptak, míg a csempék sárga, tengerészkék és türkiz árnyalatai­val sokkoló cseppfelfogó hátteret alakítottak ki. A fekete munkapult matt felülete elválasztja a vibráló felületet a meleg fatónusoktól, és oldja az erőteljes hatást.

Konyhabútor

A konyhabútor lágy, mézszínű juharfa felülete cseppnyi ragyogást hoz a térbe. Formája roppant egyszerű, így a fa gyönyörű erezete kulcsfon­tosságú elemmé válik. A lekere­kített, matt fémfogantyúk kortárs hangulatot ütnek meg, mind­emellett tökéletesen illenek a pá­raelszívó fémes felületéhez.

Cseppfelfogó felület

Az élénk csempék látványos cseppfelfogó felületet alakítanak ki végig az egész konyhában. A színek átló­san futnak, mely egyfajta sza­bályszerűséget hoz a térbe, azon­ban a rendszertelenül felrakott csempéknek is legalább ilyen nagy hatásuk van. Mielőtt felra­gasztanánk egy ilyen színgazdag felületet, mindig bizonyosodjunk meg afelől, hogy valóban a ne­künk tetsző árnyalatokat válasz­tottuk-e ki, hiszen ha megunnánk a színeket, a csempék lecserélése kissé bonyolult és költséges mu­latság lenne.

Kiegészítők

Egy ilyen színes enteriőrben a tányéroknak is tö­kéletesen kell illeszkedniük a csempékhez és a rolóhoz. Ez bizonyítja, hogy a lakás tulajdo­nosai magabiztosak a színeket il­letően, és szenvedélyes rajongói a kiválasztott árnyalatoknak; imádják, és az egész helyiségben szinte mindenhol szívesen alkal­mazzák őket. Ennek eredménye­képpen a látvány meglehetősen erőteljes, azonban tökéletesen harmonikus.