Ötletek konyhákhoz

Hajópadlós konyha, robosztus tűzhellyel

Hajópadlós konyha, robosztus tűzhellyel

Látvány

Ebben a tágas térben a padlóburkolat még az eredeti hajópadló, s csodálatosan ragyo­gó fatónusával a helyiség egyik legkarakteresebb elemét képezi. Mindezt a konyhabútor figyel­mes kiválasztása teszi tökéletes­sé, a robusztus (ún. rangé) tűz­hely pedig professzionális éllel ruházza fel az amúgy családias enteriőrt.

Színek

A hatalmas franciaabla­kon beáramló természetes fény uralja a konyha túlsó felét. Ezt maximálisan kihasználva, illetve a teret még világosabbnak és tá­gasabbnak mutatva, a falak ra­gyogó fehér festékréteget kaptak. Színt egyedül a fafelületek, a por­celánok és a kert jelenítenek meg, mely utóbbi tisztán látható a helyiség bármely pontjából.

Konyhabútor

Egy ilyen nagy he­lyiségben a tárolás és a tér nem jelenthet problémát. A konyha­bútort modern megjelenése mi­att választották a tulajdonosok, hogy kihangsúlyozza a teret, to­vábbá figyelmünket a kert felé irányítsa. A szekrények halvány fa hatású felülete, illetve a tömör bükkfából készült munkapult tökéletesen harmonizál a fenyő ha­jópadlóval – ezzel a két, komple­menter árnyalattal elkerülhető, hogy a nyersfa árnyalatok nyo­masztóan uralják a konyhát.

Konyhai felszerelések

Az ultra­modern, nemesacél háztartási gépek és kiegészítők nagyszerű­en mutatnak a faasztal, faszékek és a padlóburkolat mellett, míg a konyhabútor modern és mai íz­lésnek megfelelő. Ez a nagy telje­sítményű, ipari tűzhely professzi­onális hatást kelt, s hosszúkás fogantyúja összhangban áll a konyhabútor ajtóin láthatókkal. Az ’50-es évek stílusát idéző ro­busztus fagyasztó és hűtőszek­rény valódi kincs: modern meg­jelenése miatt állhat önmagában is, mindemellett a konyha taka­ros és tágas légkörét erősíti.

Padlóburkolat

Az eredeti fenyő hajópadlót átcsiszolták, majd le­lakkozták, melynek következté­ben jóval melegebb hatást kelt, továbbá felülete mindenhol fi­nom ragyogással veri vissza a fényt. Mindezeken túl a lakkré­teg megvédi a fát a különféle szennyeződésektől, ami jelentős szempont egy konyhánál.