Ötletek konyhákhoz

Napfényes, világos konyha

Napfényes, világos konyha

Látvány

Ez a napfényes, világos konyha biztos, hogy mindig jobb kedvre deríti az embert. Az egyszerű, fehér, beépített konyha­szekrény üde és tiszta hatást kelt, míg a krómacél tűzhely (ún. rangé) az ipari konyhák professzionalitását idézi. Az egyedi kiegészítők és néhány növény még tovább fokozzák az üde, ám pihentető, illetve a modern, még­is barátságos összkép hatását.

Színek

E konyha könnyed és de­rűs hangulatához nem illenének sötét színek. Ehelyett a halvány­kék árnyalatnak köszönhetően a szabadban érezhetjük magunkat. Ez a kék tökéletes harmóniát alkot a szekrények fehér színével, a fé­nyes fogantyúkkal és a maratott vagy homokfútt üvegekkel. A fa­padló meleg színe jól illik a sötét, fa hatású munkapultokhoz.

Konyhabútor

A beépített szek­rénysor az egyik nagy barkácsáruház jó minőségű, mégis ol­csó terméke. Amit a konyha­bútoron megspórolunk, jól jö­het, ha egy ilyen tűzhelybe sze­retnénk befektetni. A hosszú krómfogantyúk modern hűvösséget árasztanak magukból, a felső szekrények maratott vagy homokfútt üvegbetétjei pe­dig gondoskodnak arról, hogy az ajtók ne váljanak nehézkessé vagy unalmassá és egyhangúvá.

Cseppfelfogó felület

A csepp­felfogó hátfalat itt nagy, fehér csempék alkotják, melyeket egy­szerű látványuk és ragyogó fény­visszaverő képességük miatt vá­lasztottak. Ezek a nagy, fényes felületű csempék elegánsabbak, mint a kicsik, és tökéletesen ille­nek ebbe a világos, szellős helyi­ségbe. A csempesor tetején a két szekrény közötti hézagot kitöltő polc ad helyet néhány kedves nö­vénynek.

Kiegészítők

Bár a képen látható konyha modern stílusú, mégsem válik a minimalizmus szentélyévé. Igazi karakterét az itt is, ott is fel­tűnő érdekes tárgyak adják. Drá­mai hatást kelt az óriási falióra, a cserepes növények pedig üdévé és kedvessé teszik a teret. Egy üzenőtábla mindig hasznos da­rabja a konyhának – felírhatjuk rá a vásárolnivalókat, és egymásnak is hagyhatunk üzeneteket rajta.