Ötletek konyhákhoz

Színek és a minták kombinációja a konyhában

Színek és a minták kombinációja

Látvány

Itt a színek és a minták kombinációja adja meg a konyha egyedi vonásait. A hűvös, fehér konyhabútor klasszikus formájú, a padlóburkolat kortalan hangu­latú, míg a narancsszínű falak és a pink színű kandalló vidám, csa­ládias hangulatot teremt.

Színek

Ezt a tágas enteriőrt a forró narancs és a pink árnya­latok élénkítik fel. A falak narancs tónusa harmóniát alkot a hal­vány padlóval és a munkapulttal, míg a kandalló harsány, pink szí­nének köszönhetően a látvány teljesen új értelmet nyer. A két élénk szín hatását a fehér kony­habútor teszi erősebbé, amihez a világos padlólapok nyugodt, semleges alapot biztosítanak.

Konyhabútor

A fehér felületet a klasszikus, Shaker stílusú ele­mek faborítású előlapjai törik meg. A konyhabútor egy beépí­tett bortároló rekeszt, egy tányér­tartó részt és egy nyitott polc­egységet is magában foglal, ahová szinte mindent elrejthetünk. A nyitott polcos részeket csodálatos faszegély díszíti.

Padlóburkolat

A helyiség bur­kolatát halvány, fa hatású lami­nált lapokkal oldották meg. Ez a választás nem kimondottan drága befektetés, könnyű lerakni, s mindemellett meglehetősen strapabíró a felületük. Mivel a la­pokat egy vékony, fa hatású anyaggal borítják (laminálják), a víztől óvnunk kell, különben a két réteg szétválik és elhajlik egymástól. Ettől függetlenül konyhai használatra is alkalmas, azonban a kifröccsent folyadékot azonnal töröljük fel a felületéről.

Kandalló

Az itt látható konyha fókuszpontját a kandalló képezi, mely lehetővé teszi, hogy ked­venc tárgyainkat felsorakoztas­suk a párkányon. A felette látha­tó polc még több helyet biztosít a kiegészítők számára. A kandal­ló körül lévő csempék két réteg alapozó után pink színű fedőréte­get kaptak, mely az összképnek kortárs stílusú külsőt kölcsönöz.