Ötletek konyhákhoz

„Zsibvá­sár” hangulatú konyha, rusztikus beütéssel

"Zsibvá­sár" hangulatú konyha, rusztikus beütéssel

Látvány

Ebben a kedves, zsibvá­sár hangulatú konyhában szám­talan érdekes részlet vonhatja magára figyelmünket. A masszív, négysütős sparhelt rusztikus bájt áraszt magából, csakúgy mint a konyha színei. A nyitott polco­kon minden felszerelés jól látha­tó, s a falfelületek maximális ki­használását teszik lehetővé a fémpolcok és a sínek.

Színek

A szobát a fekete spar­helt uralja, melynek látványát a falak és a konyhaszekrény lágy, zöldes krémszíne deríti. A fényes padlóburkolat a fény visszatükrözését segíti, míg a faliszekrényen elhelyezett piros szövet merész színfoltot képez a konyhában lé­vő edények, serpenyők és hűtőmágnesek változatos színei­vel harmonizálva.

Tárolóhelyek

A konyhában a ro­busztus sparhelt nagy teret foglal el, s így csak kevés hely marad a konyhabútor számára. Néhány egyszerű fabútor lágy zöld színt kapott, míg a falfelületek lehető leghatékonyabb kihasználása ér­dekében több polcot, akasztót és tányértartót szereltek fel.

Továb­bi tárolóhelyeket nyerhetünk a fémpolcokon, ha S alakú kam­pókat helyezünk a rudakra, s fel­akasztjuk rájuk a konyhai eszkö­zöket, csészéket és serpenyőket. Ez az enteriőr, anélkül, hogy tel­jesen rendezetlen összhatást su­gallna, nagyszerűen visszaadja a színgazdag rusztikus stílus je­gyeit, s karakteres részleteivel emeli a látványt. A különálló konyhasziget tökéletes meghosszabbítása a munkafelületnek, to­vábbá extra tárolóhelyet biztosít a pult alatt.

Padlóburkolat

A padlót bükk la­minált lapok fedik, ami költségkí­mélő, mégis modern választás. Könnyű tisztán tartani – mind­össze enyhén nedves ruhával kell feltörölni -, s mindemellett vilá­gos, semleges hátteret képez.