Otthon

Az időtállóan szép hófehér lakberendezés

A fehér szín igazán különleges, tiszta sármot ad a háznak. Az építészek modern, skandináv stílusúvá varázsolták a szobákat: csupa fehér fényáramlás és világos faárnyalatok jellemzik a hangulatot. A csiszolt padlóburkolatok kellemes kontrasztban állnak a klasszikus bútordarabokkal, Hans Wegner Wishbone székeivel. A textíliák és a pompás dekorációk gondoskodnak a színek hangsúlyáról.

Szerintünk nagyon szép, és mindenekelőtt időtálló!

 

De miért is jó választás a fehér? Nézzük a fehér szín tulajdonságait!

  • bájos és kedélyes
  • ragyogó
  • nemességet sugároz
  • minden színnel kombinálható

Tehát egy igazi mindent tudóval van dolgunk!

Hogyha a fehér színről beszélünk, nem csak így önmagában kell értenünk, hiszen ha valaki szeretné például befesteni a szobája falát fehérrel, akkor valószínű a lakberendezők egy nagyobb színpalettát fognak a kezébe nyomni, amin találni fognak sok-sok árnyalatot.

Igazodjunk ki a fehér szín árnyalatai között!

A paletta tartalmazhatja a következő tónusokat:

  • ragyogófehér
  • elefántcsontfehér
  • gyöngyfehér- gyöngyházszín
  • hófehér
  • stb.

Amint látják, a fehérnek számtalan elnevezése van, így tudjuk megkülönböztetni különböző árnyalataikat. Mert amit a korábbiakban is említettünk: a fehér nem egyszerűen csak fehér!

A fehér a tisztaság színe! Kombináljuk más színekkel is!

A fehér árnyalati a hófehértől a krémszínig terjednek. Mi lenne, ha ezekhez a tónusokhoz kevernénk a szivárvány színeiből is? Tennénk hozzá egy kis zöldet, sárgát, kéket? A finom különbségekkel különleges hangulatot tudunk teremteni a lakásban. A színesebb árnyalatok sokkal erőteljesebbek, és rikítóbbak önmagukban, de ha kombináljuk a fehér színnel, máris tisztábbá, selymesebbé és könnyedebbé válnak.

A fehér és a fekete erős duója
A fehér és a fekete erős duója

Ha nem vágyunk a színek után, akkor választhatjuk az egyszerű, sötét feketét, ami a világos színünkkel párosítva mégsem lesz olyan szomorú, gyászos hangulatú, hanem inkább elegánsnak hat majd.

Alapvetően érvényes szabályok, azaz mit tud még a fehér?

Ha sok fehéret viszünk a szobába, akkor az optikailag tágítja a teret, és világosabbá teszi azt. A fehér szín jelenlétével úgy tűnhet, mintha több világítás/ fény uralkodna a helyiségben.

A tiszta fehér pozitív tulajdonságai tónusról tónusra hatványozódnak. Változatosságot vihetünk a szobába különböző anyagokkal, mintákkal és szerkezetekkel. Fehér falak, világos fák és krémszínű anyagok: egyszerűen üdítően hat! A meleg fabútorok játékával pedig egész gyorsan kedélyessé és csalogatóvá válik a lakásunk.

Fehér falak,világos fa,és bútorok
Fehér falak,világos fa,és bútorok

 

Ki ne szeretne hát egy ilyen hangulatú lakásban élni?