Otthon

Vintage hangulat- nosztalgiára fel! Képes ötletek!

Mindenféle giccs és aranyozott keret nélkül is tökéletes faliképet készíthetünk családi fényképeinkből.Fekete-fehér színek alkalmazásával igazán elegáns összhatást teremthetünk. Szürke képkerettel lehet még ezt a hatást fokozni.

Családi kollázs
Családi kollázs

Ha a képeket közel, egymás mellé-alá rendezzük, akkor az összhatás valóban rendezett, elegáns, igényes lesz. Ha a képeket a kereten belül kissé fentebb,vagy lentebb tesszük, akkor lehetőségünk van szöveget is írni családi fotóink alá.

És ha már nosztalgia, akkor vintage!

A régi családi fényképekből összeállított kollázshoz passzoló bútordarabokról is szóljunk pár szót. Hogy teljessé tegyük a hangulatot, válasszunk vintage bútordarabokat. A legjobb, ha szétnézünk idősebb rokonaink, ismerőseink padlásán. Nagy valószínűséggel találunk majd olyan darabot, ami tökéletes harmóniát varázsol a szobánkba.

Hogyan fessük át, újítsuk régi bútorainkat?

Használjuk a viaszt!

Segítségünk, a gyertyaviasz!
Segítségünk, a gyertyaviasz!

Először alapozást kap a bútorunk. Csak ezután fessük át az általunk választott színnel. A krémszín és a sötétbarna árnyalatok illenek leginkább a vintage hangulathoz. Mielőtt lefestjük a területet, fogjunk meg egy viaszdarabot, és kenjük át a kívánt területet. A fenti képen például egy virágmotívumot láthatnak.  Keressenek olyan részeket a bútordarabon, amik kissé kiállnak a felszíntől, domborúak, lehet ez bármilyen díszítőmotívum.

Használjunk két színt!

Két festékárnyalat használatával is vintage stílusúvá tehetjük a bútorunkat. Míg vizes az első réteg, amit először felfestettünk a bútorra, dolgozzuk rá a második árnyalatot is. De csak addig, hogy az alsó réteg még látható maradjon. Fogjunk meg egy szivacsot, vagy kendőt, amivel itt-ott törölgessük a felületet. Így elérjük azt, hogy kissé foltos részeket kapjunk.

Foltos festés a vintage hangulatért
Foltos festés a vintage hangulatért

 

A megfelelő vintage dekorációról se feledkezzünk meg! Képgalériánkból több ötletet is meríthetnek!

 

+ 1 jótanács!

A vintage stílus jellemzője a kopottas felfestések, az egyszerű, merengésre késztető színek, a klasszikus virágmotívumok. Ha bútoraink már nem szolgálják örömünket, és legszívesebben kidobnák, gondoljanak erre a cikkre. Ha mégis úgy érzik, hogy nincs rá szükségük, egy kevés anyagi ráfordítással, és kreativitással tökéletes ajándékot készíthetünk belőlük.