Otthon

Tetőtér- egy jó választás!

Egy tetőteres hálószobának lehetőleg optimálisan ki kell használnia a rendelkezésre álló helyiséget, így a tetőtér kialakítása nem fog szűkösnek hatni. Itt is ugyanúgy érvényes a ,,kevesebb több” tanácsa! De ez nem azt jelenti, hogy a kedves szekrényrendszerünket kinn kell hagynunk a szobából. A szobát meglepően rugalmasan alakíthatjuk a tetőteres megoldással.

Nézzük, hogyan!

Tetőtér a hálóban
Tetőtér a hálóban

Hogyan alakítsuk ki hálószobánkban a tetőteret?

Szépen fest a tetőtér fehér színben is
Szépen fest a tetőtér fehér színben is

A tetőtérben lévő hálószoba egy kellemes hely, viszont korlátozott elrendezése van. Sok hálóban, amelyek tetőtérrel vannak kialakítva, az ágy srégul van elhelyezve, mert enélkül nem lenne elég hely a nagyobb ruhásszekrények számára. A tetőteret nyitottan is ki tudjuk alakítani, viszont akár egy válaszfallal is megoldhatjuk.

Lélegző hálószoba nyitott tetőterekkel

Nyitott tetőteres megoldás
Nyitott tetőteres megoldás

 

Ha nem lenne elég hely a ruhásszekrények számára, akkor válasszák a fenti képen látható építészeti megoldást, ami a megfelelően kialakított alakzatával lehetőséget ad a nagyobb helyekre. Ha vágyunk a tetőteres kialakításra, akkor is jó ez a választás, hiszen helyünk is marad, de a feeling is a miénk.

Tetőtér- mikor nem csak esztétikai, de funkcionális szerepe is van

Könyveink számára is ideális hely egy tetőtér
Könyveink számára is ideális hely egy tetőtér

 

Méretre szabott bútormegoldásokat vagy alacsony beépített rendszereket ajánlunk még a tetőteres hálószobába, amivel az alacsony belmagasságot már nem engedi továbbhangsúlyozni. A rendezett fiókokkal teli komódok és a személyre szabott szekrényrendszerek tökéletesen passzolnak a tetőtérhez és elegendő helyet nyújtanak a ruhák, könyvek és más személyes tárgyak számára.

Az igazán letisztult tetőtér nyugalmas álmot hoz
Az igazán letisztult tetőtér nyugalmas álmot hoz

Ha a tetőterünket fehér színnel festjük ki, akkor optikai hatást érhetünk el vele. Más világos színek is nyíltabbá és nagyobbá teszik a helyiséget, míg a sötét színek kedélyességet és biztonságot adnak.

A tetőtér erényeit kihangsúlyozhatjuk tehát a különböző színekkel. Használjon világító színeket a srég falára, ezzel sármos életérzést és kedélyes atmoszférát varázsol a hálószobába.

Aki nem csak a tarka színeket akarja kipróbálni:

  • Színes bútorok és kiegészítők is változatosságot hoznak a szobába
  • Nagy minták és kövér csíkok nyomasztóan hatnak
Sötétebb tónusú hálószoba
Sötétebb tónusú hálószoba

Ahhoz, hogy kellemes szoba eredményét kapjuk, a falaknak jól elkülönültnek kell lenniük, és ezenkívül a biztonság érzését kell kelteniük. A fenti képen egy sötétebb árnyalatú tetőteres szobát láthatnak.

Fény nélkül nem megy!

Alacsony tetőtér beépített polccal az olvasnivágyók számára
Alacsony tetőtér beépített polccal az olvasni vágyók számára

A tetőtér alatt az ember a csillagos eget egy kicsit közelebb tudhatja magának. Ezért is helyezze az ablak alá lehetőség szerint ágyát, hogy elalvás előtt is csodálhassa a csillagokat!

Ezzel a tippel hatalmas szoba hatását keltheti!

Oldalas tetőteres megoldás- nyitottabb terek
Oldalas tetőteres megoldás- nyitottabb terek

Ezzel a lehetőséggel egy kisebb szoba is rögtön nagyobbnak, és magasabbnak tűnhet. Építsen be oldalfalakat, oldja meg így a tetőtér kialakítását.

Az Ön számára leginkább megfelelőbb tetőteres megoldás kiválasztása után, szép álmokat kívánunk!