Fürdő

Kelet és nyugat találkozása, természetes ívek a fürdőben.

Kelet és nyugat találkozása

Stílusosan keleties fürdőszobát alakíthatunk ki a semleges ár­nyalatok és a természetes anya­gok használatával. Ezt a semleges színösszeállítást szinte lehetetlen elrontani. A falakat fessük sápadt gombaszínűre, aztán hozzunk létre rajtuk sakktáblaszerű mintát egy egyszerű négyszögletes pecsétnyomó és halvány, fémes aranyfesték segítségével. Választha­tunk dekoratívabb mintát is, de akkor ritkábban fessük fel.

Kelet és nyugat találkozása

Ebben a fürdőszobában hajópadló van, amely ötletes és mutatós padlóburkolat. A betonpadlóra váltakozva fektettük fel a padlóléceket, így a desz­kák két irányba futnak. A krémszínűre festett zsalugáter visszaveri a fürdőszobába áradó fényt, és kiemeli a falon levő aranydíszítést. Helyezzünk el a fürdőszobában faragott fabútorokat, és sötét színű, fonott vagy bambuszkosarakat.

A bambu­szok még inkább hangsúlyozzák a keleties hangu­latot, és néhány ügyesen kiválasztott népi kézi­munka, mint például a fonott tál a kád fölött, kü­lönlegessé teszik a szobát. Semleges színű törülközőket válasszunk, például lágy bézst vagy krémszínt, aztán hangsúlyként bar­na és fekete kiegészítőket.

Mit használ­hatunk még?

 • csíkos padlódeszka vagy fapadló,
 • kézi szövésű szőnyegek,
 • sima falak.

Kelet és nyugat találkozása

Használjunk szalmából vagy rattanból készült sző­nyegeket, ezek puhák, és fokozzák a japános hatást.

A faragott fa kiegészí­tők nagyszerűen illenek eh­hez a stílushoz

A faragott fa kiegészí­tők nagyszerűen illenek eh­hez a stílushoz, és gyönyö­rű kontrasztot alkotnak a sápadt, semleges színekkel.

Fűzfafonat vagy rattan tároló

Ha túl drága lenne a kézi faragású bútor, válasszunk természetes fűzfafonat vagy rattan tárolókat.

Természetes ívek

Ez az egyszerű, de stílusos és korszerű berendezés tökélete­sen illik a kisebb fürdőszobákba. A D alakú fürdőkád ideális, ha kicsi a hely, és kulcseleme ennek az ívekre és egyszerű hang­súlyokra épülő stílusnak.

Természetes ívek

A halvány színvilág tágassá és világossá va­rázsolja a fürdőszobát. A fehér csempe is visszaveri a fényt, és illik az áramvonalas beren­dezéshez. A falakat fessük fehérre, vagy vala­mi semleges, lágy színre, például vajszínűre, és tegyünk fel néhány egyszerű, zöld csempe­csíkot a színhangsúly és az érdekesség kedvé­ért. A padló kezeletlen fának látszik, de egy­szerű tisztítani, mivel valójában műanyagból készült.

Ha tényleg kicsi a helyiség, használjuk ki a helyet a fürdőkád végénél, tegyünk oda egy szekrénykét, amelyben elrejthetjük a nem túl szép vezetékeket is. Az ívelt, hullám alakú tük­rök különlegesek, és megint csak a teret és a világosságot növelik. Ha nem találunk ilyen tükröket, vágassuk ki őket egy tükörlapból szakemberrel. Végül használhatunk még a fürdőszobában növé­nyeket, zöld kiegészítőket és törülközőket, vala­mint krómot és bük­köt.

Mit használ­hatunk még?

 • természetes színű padló vagy szőnyeg,
 • réz vagy arany a króm helyett,
 • bükkfa kiegészítők.

Tippek:

 • A virágok és kaviccsal teli cserepek olcsó, termé­szetes dekorációk, és ille­nek a színkombinációhoz.
 • Az ívelt króm törülközőtartó kis helyet foglal, és mutatósán tárol­hatjuk rajta a törülközőket.
 • Egy egyszerű mozaik­csempe-csík színt és érde­kességet visz az egyszerű falakra.

Vissza a természetbe!

Alakítsunk ki egy természet ihlet­te, megnyugtató oázist, a bam­busz, terrakotta és krémszínek kombinálásával. Ennek a fürdőszobának kulcselemei a meleg hangulatú, rusztikus felszíneken és a termé­szetes anyagokon nyugszanak. Kihajló szélű fürdőkád áll a középpontban, amelyhez jól il­lik a hagyományos stílusú mosdó. A falak és a kád külső oldala krémszínű – ez lágy hátteret ad az egész berendezésnek.

Vissza a természetbe!

A keményfa padló mély cseresznyeszíne csodálatosan gazdagítja a színvilágot. A bam­busztárgyak alapvető kellékei ennek a stílus­nak. A polcok, kiegészítők és a törülközőtartó tovább fokozza ezt a rusztikus hatást.

A csap fölötti fakeretes tükör illik a fürdő­szoba gazdag fatónusaihoz. A kiegészítők le­gyenek természetes árnyalatúak, mint példá­ul ezek a krém- és terrakotta színű törülközők, és a mu­tatós, természetes színű, rusztikus zsírkő tálak. A fátyol szövet függönyt terrakotta, hímzett virágmotí­vum díszíti, amely il­lik a színvilágba, és egy kis mintát is visz a fürdőszobába.

Mit használ­hatunk még?

 • bármilyen semleges fürdőszoba-beren­dezés,
 • gyömbér vagy terra­kotta falak,
 • halványabb színű padló és kiegészítők.

Tippek:

 • A polcokat természetes anyagokból készítsük, például bambuszból, hogy egyediek legyenek.
 • A színes törülközők lágyítják ezt a fa dominálta, rusztikus fürdőszobát. A természetes árnyalatok, melegebbé és gazdagabbá teszik a színvilágot.
 • A padló dús színt visz a helyiségbe, és fokozza a természetes hangulatot.