Fürdő

Tiszta formák, egyszerűség a fürdőszobában, antik formák (képes példák)

Tiszta formák, természetesség, maradandóság, egyszerűség művészi fokon – ezek a fő jellemzői a „New Haven” termékcsaládnak, amit a Long Island-i New Haven hétvégi házai inspiráltak, ahol a New York-iak^” nyugalmat és pihenést keresnek. Ez a hely különleges építészeti megoldásai miatt nagyon megkapó, az évek során kialakult formáját megtartották, és gondosan ápolják ma is. A hófehér kerámiát világos színű vörösfenyővel kombinálják. A lendületes vonalvezetésű kerámia kontrasztot alkot a szögletes formájú fa kiegészítőkkel.

Egyszerűség

A formatervezés még inkább kiemeli a kerámia különleges minőségét, így elegáns formák és finom anyagok között élhetünk. Az esztétikum nem öncélú, hanem lehetővé teszi, hogy a lakók egyénisége kibontakozzon, egyben teret enged a fantáziánknak és a kreativitásunknak is. A „New Haven” termékcsaládnál nyoma sincs a jellegtelenségnek és a felületességnek, a luxusban helyet kap a lélek és az érzelem.

FürdőszobaFürdőszoba

Antik formák

Egy igazan jó fürdő frissítő és tisztító hatását már a régi görögök is felismerték. Az „Opus” termékcsalád a görög oszlopokat és az ókori Görögország han­gulatát idézi fel. A letisztult formák közép­pontjában a klasszikus építészet egyik szim­bóluma, az etruszk oszlop áll, amely az egész termékcsaládnak összeté­veszthetetlen, egyedi megjelenést kölcsönöz, és azt a klasszikus formák párat­lan képviselőjévé teszi. A képet a megfelelő kiegészítők és formás kerámiakarok teszik teljessé.

Mosdókagyló

A legapróbb részletekig stílushű a képen látható mosdókagyló, amelyet stabil, klasszikus formájú oszlopra.

Antik fürdőszoba

Akár szép formájú kiegészítőkkel vagy csaptelepekkel, akár formás kerámiaka­rokkal kombináljuk, a fürdőszoba igazán stílusos.