Gyerekszobák

Csillagok és űrhajók a gyerek szobájában

Ehhez az összeállításhoz a csillagos éjszakai égbolt adta az ihletet. Ilyen környezetben a kicsik szabadon tervezgethetik utazásukat az űrbe. Az alapszín esetünkben a kék, de választhatunk még ezüst vagy élénksárga színeket is, hogy valódi kozmikus hangu­latot teremtsünk. A falakat fessük egyszí­nűre, és falszegéllyel, mintás ágyneműkkel és futurisztikus kiegészítőkkel űrbéli biro­dalmat varázsolhatunk.

Csillagok és űrhajók a gyerek szobájábanEz az asztal az égboltot idézi.

A csillagos égbolt mint háttér

A mélykék színek életre kelnek, ahogy le­kapcsoltuk a lámpát. Ehhez ragasszunk a mennyezetre foszforeszkáló öntapadós csillagokat! Az olyan vidám kiegészítők, mint a csillag alakú párnák nappal is izgalmassá teszik a szobát. Kiegészítés­ként lógassunk a mennyezetről űrhajókat, vagy készítsünk űrhajókkal, bolygókkal vagy űrhajósokkal díszített szegélyt.

A világegyetem a bútorokon

Egy egyszerű, sima asztalt is izgalmassá tehetünk, ha űrhajókat vagy csillagokat ábrázoló mintákkal díszítjük. Ehhez fessük az asztalt az általunk választott alapszínre (legjobb a sötétkék vagy a szürke). Csillag alakú stencilező sablonnal és sárga festék­kel készítsük el a mintát.

A világegyetem a bútorokon

Ha csillogó min­tákat szeretnénk, használjunk fémes ezüst­ vagy aranyszínű festéket. A csillagokat az egész asztallapon egyenletesen elosztva, vagy szabálytalan csoportban elhelyezve is megfesthetjük. Egy vagy két űrhajót is ráfesthetünk az asztalra. Két réteg színte­len matt lakkal vonjuk be a felületet, meg­védve így a mintázatot.

A világegyetem a bútorokonAz élénksárga csillag alakú párnák és stencilezett formák látványos színfoltjai a szobának.

Űrbéli fények

Felteszi az i-re a pontot az űrhajó alakú asztali lámpa. Esetleg készíthetünk félhold alakú lámpaernyőt a mennyezetre szerelve. Néhány halványan pislákoló, füzérben elhelyezett égő még inkább fokozza a szo­ba kozmikus hangulatát.

Válasszunk űrbéli hangulatot idéző kiegészítőket, pl. lávalámpát.

Válasszunk űrbéli hangulatot idéző kiegészítőket, pl. lávalámpát.