Gyerekszobák

Hogyan alakítsunk ki sportos gyerekszobát?

Sportos környezet a gyerekszobában

Azt nem tudjuk befolyásolni, hogy gyermekünk melyik csapatnak szurkoljon, így minden való­színűség szerint amennyiben annak stílusában szeretnénk berendezni a szobát, a lehető leg­harsányabb színekkel szembesülünk. Ügyes fo­gásokkal azonban még ezt a felállást is a ja­vunkra fordíthatjuk. Ennek titka, hogy a har­sány színeket és a sportereklyéket visszafo­gottabb kiegészítőkkel vegyítsük. Utóbbiak le­hetnek pl. semleges színű falfelületek, fabúto­rok és apró minták (pl. csíkok vagy pöttyök).

Sportos környezet a gyerekszobábanA csíkos vagy kockás lakástextilek remekül páro­síthatok a csapatszínekkel.

Csíkok

A kedvenc csapat színei visszaköszönnek a falon és az ágyneműn. Ehhez valószínűleg könnyen beszerezhetjük a megfelelő alapanyagot. Ha túl nyo­masztónak érezzük a színeket, csak az egyik falat fessük be élénk színekkel, a többi legyen vissza­fogott fehér vagy krémszínű. A képen látható eset­ben a domináns vöröset kék-fehér csíkos szőnyeg­gel és piros-fehér kockás üléshuzattal igyekeztünk kiegyensúlyozni. A falat egyszerű, focilabdákkal díszített szegéllyel élénkítettük, és futballcipőket akasztottunk a falra.

Egyszerű, semleges elemek

Az egyszerű formájú tölgyfa bútorok segítenek ki­egyensúlyozni az élénk, harsány színeket, így azok nem lesznek nyomasztóak. A semleges hatású sző­nyeg szintén segít ebben. Bevált trükk, ha a falra félmagasságban díszlécet erősítünk, és a felette lévő területet valamilyen semleges színnel festjük be, és csak az alatta lévő részen alkalmazzuk a kedvenc csapat színeit. Egy színes zászló vagy sál szintén segít a megfelelő hangulat felidézésében.

Egyedi kiegészítők

A falak vagy bútorok festésével könnyedén becsem­pészhetjük a kedvenc csapat színeit a gyerekszobába. Ezeket néhány évenként könnyedén újrafest­hetjük. Egy egyszínű, sima szekrényt fessük be a csapat színeivel, az asztalokra vagy tükörkeretekre ragasszunk matricákat vagy fényképeket. Egy nagy­méretű parafa tábla megfelel arra, hogy azon köz­szemlére lehessen tenni a belépőket, zászlókat és egyéb emléktárgyakat.

Az élénkvörös focilabdákkal díszített szegély semleges fafelületekkel és egyszerű fabútorokkal társítva.

Az élénkvörös focilabdákkal díszített szegély semleges fafelületekkel és egyszerű fabútorokkal társítva.