Csináld magad - konyha

Elegáns és modern konyhatippek

Elegáns és modern konyha

A szabálytalan elrendezésű faliszekré­nyekkel még egy majdnem mono­króm összeállítást is kiemelhetünk az átlagosból. Egyszerű színek alkalmazásával könnyen alakítha­tunk ki elegáns, harmonikus összeállítást a konyhában, de ügyeljünk arra, nehogy a végeredmény jellegtelen legyen.

Itt az ötletes, lépcsőzetesen elrendezett fali­szekrények válnak a helyiség középpontjává. Az alacsony és széles elemek, valamint a nyitott felü­letek váltakozása szép kontrasztot képez a tűzhely szomszédságában álló magas, vékony elemekkel. Ebben a konyhában minden szürkéskék árnya­latban pompázik. A monokróm színek (egyazon szín különböző árnyalatai) alkalmazásával nyu­godt, egységes összhatást érünk el.

A képen látható konyhában az ajtók kapták a legsötétebb árnyalatot, míg a falak világosabb tó­nusban pompáznak. Ezt bükkfa hatású fogantyúk­kal, munkalappal, lábazattal és oldallapokkal el­lensúlyozzák. A modern külső megtartásához használjunk rozsdamentes acélból készült falburkolatot a munka­lap mögött, és alkal­mazzunk kék, valamint króm kiegészítőket és szerelvényeket.

Mit használ­hatunk még?

  • bükkfa hatású padló,
  • mattított acél­fogantyúk.

Bükkfa utánzatú élfóliák

A konyhabútor ajtajain használt bükkfa utánzatú élfóliák egy érdekes, geo­metrikus hatást keltenek.

Az acél és króm nél­külözhetetlen elemei en­nek a konyhának

Az acél és króm nél­külözhetetlen elemei en­nek a konyhának. A rozs­damentes acélból készült mosogató és edényszárító központi elemmé válik.

Néhány nyitott polc érdekében érdemes egy kis tárolóhelyet feláldozni

Néhány nyitott polc érdekében érdemes egy kis tárolóhelyet feláldozni. Ügyeljünk arra, hogy a rendszeresen használt dolgokon ne gyűljön össze a zsír és a por.