Csináld magad - konyha

Kék-fehér elegancia a konyhában

Klasszikus modern stílus kialakí­tása fehér konyhabútorokkal és melegséget árasztó fával.

Kék-fehér elegancia a konyhában

E stílus kialakításának kulcsa az egyszerűség – a halványkék falak a sötétkék vászon­redőnnyel színt visznek a konyhánkba, a halvány árnyalatú faanyagok melegséget árasztanak, de nem hangsúlyosak, nem kel­tenek rusztikus hatást, a fehér szín domi­nanciája pedig frissességet kölcsönöz a konyhának.

A beépített szekrények fehér színű, lami­nált ajtói biztosítják e stílus tiszta, modern vonalait. Hogy elkerüljük a rideg, kórházi hatást, a szekrényajtók peremét fautánzatú élfólia borítja, amely egy különleges „kere­tet” biztosít a bútornak. A munkalapok tö­mör fából készültek, a padlóburkolat hason­ló mintázatú, de valójában nem fából, ha­nem bambuszból készült.

A modern kony­hába kitűnő választás a nyirkosságot a fánál sokkal jobban tűrő bambusz. A téglafal­-mintázatú falburkolat fehér, téglalap alakú csempékből készült – hasonló ha­tást érhetünk el, ha a csupasz, vékony tég­la burkolólapokkal borított falat lefest­jük fehér zománcfes­tékkel.

Mivel dolgoz­hatunk még?

  • piros, vagy alma­zöld színek hangsúlya,
  • csupasz téglafalak,
  • márványból készült munkaasztal és padló.

Ajtók

Ügyeljünk arra, hogy a beépített szekrények ajtói tartós anyagból készüljenek, mint ez a könnyen karban­tartható laminált lemez.

A tradicionális kony­haasztal modern változata

A tradicionális kony­haasztal modern változata, amely tárolóként és moz­gatható előkészítő asztalként is funkcionál.

A modern konyhába nem illenek a zsúfolt felüle­tek

A modern konyhába nem illenek a zsúfolt felüle­tek, de színben harmonizáló tányérok és poharak jól mu­tatnak ezen a rácsos polcon.