Fürdőszoba átalakítása

Fürdőszobai kiegészítők (törülközőtartó rácsok, szerelvények cseréje, kilincsek)

A különféle kiegészítők nagyban meghatározzák a helyiség hangu­latát, ezért érdemes azokat gondosan megválogatni. Ezt sose té­vesszük szem elől, legyen szó kicsi vagy nagy, nélkülözhetetlen vagy díszítő célú berendezésekről.

Törülközőtartó rácsok

Egy fürdőszobában nagy valószínűséggel szükség van valamilyen, a törülkö­zők felakasztására és szárítására alkalmas eszközre. A fűtött törülközőtartó rács, amely gyors szárítást tesz lehetővé, a lehető legideálisabb megoldás. A rács stílusát igazítsuk a helyiség egészének hangulatához.

Hagyományos törülközőtartó rácsok

Hagyományos törülközőtartó rácsok

Az egyszerű formájú rácsok kellemes látványt nyújtanak a fürdő­szobában. Akár elektromos rendsze­rűek, akár a központi fűtés részei (mint az itt látható is), praktikus és egyben tetszetős berendezési tár­gyak.

Modern kialakítás

Modern kialakítás

Az elmúlt években egy­re bővül a különféle rácsrendszerek válasz­téka. Ha az elem része a központi fűtésnek, ez azt jelenti, hogy a fűtési energiát egyben szárí­tásra is hasznosítjuk. Egy modern fürdőszo­bához kifejezetten illik az ilyen berendezési tárgy.

Szerelvények cseréje

A kisebb szerelvényeket gyorsan és egyszerűen kicserélhetjük. Ily módon vil­lámgyorsan átalakíthatjuk a fürdőszoba összképét. Nem feltétlenül szükséges, hogy a felújítás nagyszabású, időigényes tevékenység legyen.

A szerelvények felhelyezése

A szerelvények felhelyezése

A kisebb szerelvényekhez gyakran papírsablont is mellékelnek, amely segít a lyukak kifúrásában. Ehhez egyszerűen illesszük a falhoz a sab­lont, majd jelöljük be a lyukak helyét.

A legkézenfekvőbb elemek

A legkézenfekvőbb elemek

A hú­zókapcsoló fogantyúját gyakran elha­nyagolják, pedig a szokványos mű­anyag elemek helyett számtalan más­féle megoldás közül választhatunk, amelyeket néhány perc alatt ki lehet cserélni. A „húzókapcsoló” alkalma­zását a vizes helyiségekben az élet­védelmi szempontok indokolják!

Kilincsek

A különböző kilincsekből annyiféle kialakítás áll rendelkezésünkre, hogy való­ban csak a saját ízlésünk szab határt a lehetőségeknek. Kapható a kilincsszer­kezettel egybeépített, illetve attól különálló zárszerkezet is, bár előbbi jóval egy­szerűbb, praktikusabb megoldás.

A zárszerkezet működése

A zárszerkezet működése

A ki­linccsel egybeépített zár fő eleme egy, a kilincs közepén elhelyezke­dő záró csavar.

A gyermekek biztonsága

A gyermekek biztonsága

Az integ­rált kialakítás előnye, hogy kívülről is ki lehet nyitni a zárat egy speciális biztonsági kulccsal.