Penészmentesítés

8 tipp a penész eltávolítására [Infógrafikával!]

1. Védjük magunkat:

Használjunk olyan felszerelést, mellyel védjük szemünket, orrunkat, szánkat, azaz használjunk kesztyűt, maszkot, védőszemüveget.

2. Tegyük ki az elázott, átázott dolgokat:

Mindent, ami vizes, vagy át van nedvesedve, és nem tudtunk kiszárítani 24-48 órán belül a lakásban, vigyük ki, tegyük ki szabadtérbe. Így nem csak könnyedén megelőzhetjük a kialakulást, de még a penészmentesítéssel járó kellemetlen eszközök használatától is megkíméljük magunkat. Víz okozta kár esetén készítsünk fotókat a kárról a biztosítónak.

3.  Szellőztetés:

Amennyire lehetséges, igyekezzünk egy ajtót, ablakot nyitva hagyni akkor is, ha munkába megyünk és nem tartózkodunk otthon, természetesen ügyelve a ház biztonságára.

4. Cirkulálás:

Ha tehetjük, használjunk légkondicionáló vagy páramentesítő készüléket otthon, annak érdekében, hogy elkerüljük a penészesedést.

5. Ne keverjük a tisztítószereket:

Ha többféle tisztítószert használunk otthon, ne keverjük őket! Fehérítőt és ammóniát soha ne vegyítsünk, mérgező gázok keletkezhetnek.

6. Felületek súrolása, tisztítása:

Vízzel és mosószerrel kezeljük a felületet. Távolítsuk el a penészt, amit látunk, és azonnal szárítsuk ki a felületet, amilyen gyorsan lehet.

7. Ne fedjük el, távolítsuk el: a festés vagy tömítés nem szünteti meg a penészedést

Szüntessük meg teljesen a vizesedést okozó problémát, majd távolítsuk el a penészfoltokat. Csak ezek után kezdjük el a festést vagy tömítést.

8. Szárítás:

Lehetőleg 24-48 órán belül tegyünk mindent szárazzá a lakásban.

8 tipp a penész eltávolítására

Forrás:
protektor-festek.hu/8-tipp-a-penesz-eltavolitasara/