Lakás komfort

A valódi kényelem a nappaliban, lágy szövetek

Amikor a vendég megszabadul a cipőjétől, és mint valami doromboló macska, kényelmesen befészkeli magát a kanapéra, biztosak lehetünk abban, hogy otthonunkban sikerült megvalósítanunk a legnagyobb luxust: a valódi kényelmet.

Voltak olyan idők, amikor még a nappali úgy volt berendezve, mint egy színpadi kelléktár, hogy minél jobban tükrözze a család anyagi jólétét. A különleges alkalmakra tartogatott helyiségben kötelező volt az ille­delmes és visszafogott viselkedés. A mai nappalik szeren­csére a kényelmet helyezik előtérbe, szívesen látják a családot és a vendégeket. Olyan helynek kell lennie, ahol akkor is jól érezzük magunkat, amikor szunyókálunk egyet délután, koktélpartit adunk vagy éppen gyerme­keink játékra átinvitált barátait látjuk vendégül.

A ké­nyelem egyúttal azt is jelenti, hogy vendégeink ne érezzék feszélyezve magukat, sem fizikai, sem érzelmi érte­lemben. Ehhez nagyon egyszerű dolgok szükségesek: puha anyagok és átgondoltan megtervezett terek. A kel­lemes megvilágítás, néhány színes párna, amit vendége­ink a derekuk mögé vagy a fejük alá tehetnek, néhány pótszék az utolsó pillanatban érkezők számára, egy pu­ha bőrkanapé, kellemes tapintású szőnyeg s egy csokor friss virág – mind az otthonosság érzetét keltik. A gyer­tya fénye, a finom szövésű párna, a süppedős szőnyeg — és máris hangulatossá varázsoltuk a nappalit. Az igazi ké­nyelem és jóérzet szeretteink közelségéből és otthonunk szépségének élvezetéből fakad.

Lágy szövetek

A meleg színek, a lágy, puha esésű huzatok, kárpitok és kiegészítők luxusérzetet, kényelmet és komfortérzetet nyújtanak.

Lágy szövetek

Otthonunk lehet egyszerre kifinomultan elegáns és kényeztetően kényelmes. A titok az anyagválasztásban rej­lik — a jól megválasztott bútorzat és kiegészítők harmó­niája stílusos és mégis könnyed hangulatot áraszt.

Az egyszerű alapbútorzatot egészítsük ki finom tapintá­sú, sűrű szövésű, lágy, puha esésű textíliákkal, huzatok­kal, kárpitokkal, szőnyegekkel. Egy puha takaró és né­hány meleg színű plüsspárna máris kényelmesebbé varázsolja az egyszerű lenvászon huzattal bevont kana­pét. A tompított hangulatvilágítás, a sötétebb tónusú ta­péta, a bőr, a pácolt fa – mind-mind hozzájárulnak ah­hoz, hogy a helyiséget melegebb hangulatúvá tegyük.

Lágy szövetek

A természetes alapanyagú textilek, a bársonyhuzatok, a damaszt, a finom bőr – könnyen kezelhető, mégis lu­xuskényelem-érzetet adó kiegészítők, amelyekkel ott­honosabbá, kényelmesebbé és hangulatosabbá varázsol­hatjuk a nappalit. Használhatunk horgolt, hímzett szöveteket, brokátot, taftot, selymet és kordbársonyt is.

A pihenés öröme

A nyári luxushotelre emlékeztető szoba egyszerű bútorzata és természetes színei engedik érvényesülni a beáramló napfényt.

Nappali

A kényelem sokféle formában lehet jelen, de nem iga­zán akad annál kellemesebb érzés, mint amikor a nap­fény szabadon áramlik be a szobába és friss, természetes színekben tükröződik vissza. A krémszínű, pasztell szín­árnyalatokkal berendezett helyiség önmagában is nyug­tató.

Ülőrész

Benne leginkább a dús textúrájú anyagok érvénye­sülnek — a fényesre csiszolt hajópadló, a rusztikus hatású antik bútorok, a természetes alapanyagú szőnyegek, a hímzett ágytakarók, a mezei és préselt virágok. Amennyiben lehetőségünk van rá, hagyjuk nyitva az erkélyaj­tót és húzzuk el a függönyöket, hogy a természetes vi­lágításban még jobban érvényesüljenek a belső tér natúr árnyalatai.

Miért jó?

A szolárium minőségű fény ritkán tapasztalható békességet és frissességet kölcsönöz ennek a nappalinak, amelyet az éppen szükséges kontraszt és a sok zöld árnyalat tesz még lakályosabbá.

  • KÉNYELMES ÜLŐBÚTOROK teszik vonzóvá a teret, amely nagy vendégsereg fogadására és visszavonult, csendes magányra egyaránt kiválóan alkalmas.
  • A DOMINÁNS SZÍN A FEHÉR, amelyet csupán apró zöld foltok törnek meg,
  • így még nagyon kevés fény mellett is világosnak érezzük a szobát.
  • A TERMÉSZETES ANYAGOK, a fonott karosszékektől a szizálkenderből készült szőnyegig, jól illeszkednek a monokróm színpalettába,
  • A NÖVÉNYEK zöldje és a virágcsokor közvetlen kapcsolatot teremt a kültérrel.
  • A RÖGTÖNZÖTT HATÁSÚ kiegészítők is hozzájárulnak a könnyed alaphangulathoz. A kandallópárkányon elhelyezett keretbe foglalt préselt virág mellett jól mutat a kertből szedett friss rózsa.